» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Lipizzanerwelt Piber élményútján a gyerekek megismerhetik a családok egy lipicai csődőr (Neapolitano Sessana) életét.


Piber a lipicai lovak "őshazája" Ausztriában. A lipicai méntelep 45 kilométerre fekszik Graztól nyugatra, és Ausztria kulturális örökségének szerves részét képezi.

A Spanyol Lovasiskola "gyökerét" adó ménest 425 évvel ezelőtt II. Károly herceg hozta létre, s csak a Monarchia szétesése után kerültek a mai Szlovéniából, a Triest melletti Lipicáról származó remek paripák Stájerországba, ahol ma is tenyésztik őket.

A hagyományokban gazdag piberi lipicai méntelepen 1920 óta folyik a lótenyésztés a klasszikus lovas művészetek számára. Minden évjáratból a legjobb csődörök a bécsi Spanyol Lovasiskolába kerülnek, ahol a lórajongók a világ minden tájáról megcsodálhatják ezeket a pompás állatokat.

Minden évben 30-40 csikó születik. Fiatal éveiket a méntelepen és a hozzá tartozó nyári alpesi legelőkön töltik. A látogatók a ménest szabadon, vagy szervezett telepbejárás keretében tekinthetik meg.

A ménes babakocsival járható.

A shopban a gyerekeknek matricásalbumot is vehetünk, amelybe a gyerek-élményút végigjárása során kell a helyes válaszok alapján beragasztani a matricákat.Tartomány:Steiermark
Település:Köflach
Cím:8580 Köflach, Piber 1
GPS: 47° 4′ 54.9417″, 15° 5′ 59.76791″
Honlap: http://www.piber.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward