» Franciaország

» Franciaország » Bretagne » Bretagne


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

35 kilométerre Vannes-tól, egy sziklás dombtetőn Rochefort-en-Terre házai között csak egy kapcsolat van: a kő. A házak stílusai közt nagy a különbség: gótikus, reneszánsz, román.


A 20. században egy gazdag amerikai festő, Alfred Klotz 1907-ben megvette a kastélyt a város közepén. Még a 12. században épült, de a forradalom alatt lerombolták. A jelenlegi épületet Klotz tervezte. Ma természetesen látogatható, és a festő műveit állították ki benne.

Klotz bátorította a lakókat, hogy öltöztessék virágokba a házaikat. Ez a hagyomány azóta is folytatódott: azóta már négyszer választották meg "virágos városkává".

Mint a breton falvak körében hirdetett díj tulajdonosa, "karakteres kisvárosként" elvárható, hogy az utcák mentén számos művész és kézművesműhely található a fazekastól a játékgyártóig. Nem szabad elhagyni Rochefort-en-Terre-t anélkül, hogy az egyik kézműves cukrászdába ne menjünk be. Az egész régióban ismert a Rucher Fleuri nevű édesség bolt (a Rue de Porche-on) a híres breton különlegességről, a fűszeres kenyérről. (pain d'épices)

2009-ben a "Franciaország Legszebb Városkája" díjat is elnyerte. 2016-ban a France 2 Le Village préféré des Français műsorában megnyerte a fődíjat.

Pár kilométerre található a Moulin Neuf tó. A partján találhat strand a nyáron népszerű fürdőző hely.Tartomány:Bretagne
Település:Rochefort-en-Terre
GPS: 47° 41′ 56.8991″, -2° 20′ 14.35232″
Honlap: http://www.rochefortenterre-tourisme.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward