Van Gogh kiállítás Rómában

2010. október 26.

print

Van Gogh kiállítás Rómában

A Vincent Van Gogh: időtlen vidék és modern város című tárlat hetven festményt, akvarellt és rajzot mutat be a holland mester festette csillagos égtől és körkörös felhőktől egészen a nagyvárosi kávéházakig.

A Vincent Van Gogh: időtlen vidék és modern város című tárlat hetven festményt, akvarellt és rajzot mutat be a holland mester festette csillagos égtől és körkörös felhőktől egészen a nagyvárosi kávéházakig.A „Vincent Van Gogh: időtlen vidék és modern város” című tárlat hetven festményt, akvarellt és rajzot mutat be a holland mester festette csillagos égtől és körkörös felhőktől egészen a nagyvárosi kávéházakig. Összehasonlításként kortárs művészek - Cézanne, Gauguin, Millet és Pissarro - további harminc hasonló témájú festményét is kiállítják. A kiállítás új oldaláról szeretné bemutatni Van Goghot, akit eddig sokan kizárólag a napraforgók festőjeként ismertek. Alkotásai bepillantást nyújtanak a vidéki táj nyugalmába és a város gyors iramába is
Múzeumokban őrzött világhírű Van Gogh-képek és magángyűjtemények ritkábban látott alkotásai érkeztek Rómába. Kiállítják a festő két portréját is: az egyiken Van Gogh parasztként ábrázolta magát, a másikon városi ként.
A kiállítást az érdeklődők a Capitolium-dombon, II. Viktor Emánuel olasz király emlékművében megnyitott termekben láthatják.
(Via Di San Pietro In Carcere)Belépő: 10 euró/fő
2010.október 8.-2011.február 6.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play