Családok a középpontban: 6 stájer családi üdülőhely

2011. május 4.

print

Családok a középpontban: 6 stájer családi üdülőhely

A Stájerországba érkező üdülővendégek 25 százalékát a családok teszik ki. Elég ok ez 6 stájer településnek, hogy erre a témára fókuszálják kínálatukat, 2011 tavaszától családi ajánlataikat helyezik az előtérbe.

A Stájerországba érkező üdülővendégek 25 százalékát a családok teszik ki. Elég ok ez 6 stájer településnek, hogy erre a témára fókuszálják kínálatukat, 2011 tavaszától családi ajánlataikat helyezik az előtérbe.

Schladming-Rohrmoos és Ramsau am Dachstein :
http://hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/1204


Murau/Kreischberg
http://hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/1186


Pöllauer Tal Naturpark
http://hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/64


ApfelLand-Stubenbergsee régió:
http://hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/80


St. Jakob im Walde

A legfontosabb kritériumok, amelyeket ezeknek a településeknek teljesíteniük kell:

- A település vendégágyainak legalább 10 százaléka olyan szálláshelyen található, amelyek megfelelnek a „családbarát szálláshely” fogalmának.

- A települések vendéglőiben a gyermekes családok szeretettel látott vendégek. A várakozási idő áthidalásához legalább asztali játékok a gyermekek rendelkezésére állnak (kifestők és színes ceruzák).

- A települések a nyári szünet alatt hetente legalább két alkalommal legalább három óra gyermekfelügyeletet kínálnak, szakképzett személyzettel.

- A településen vagy a közvetlen környezetében legalább három, a gyermekek számára érdekes kirándulóhely, túraútvonal és kerékpáros útvonal található, kerékpárkölcsönzővel, ahol gyermekkerékpárt, sisakot és gyermekülést is lehet kölcsönözni, valamint rossz idő esetére érdekes programok várják a családokat (múzeumok, kiállítások, mozi, uszoda, színház, fedett játszóházak stb).

- Igény esetén külön díjtérítés ellenében gyermekfelügyelet igényelhető.

- A nyári szünet alatt családi programok a hét legalább öt napján. Minden nap legalább 2-3 óra, például könnyed túrázás piknikezéssel, barkácsolás, festés, kreatív műhely, egy falusi gazdaság megtekintése, kenyérsütés, családi grillest, táncjátékok.
A családi szálláshelyeken tervezik a következők kialakítását: barátságos játékszobák, amelyekben különböző korcsoportoknak találhatóak játékok, biztonságos játszóterek, gyermekétlap, gyermekitalok, gyermekbarát étkezési idők, biztonságos elektromos készülékek és konnektorok.

www.steiermark.com/familienorte

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play