Fesztiválok júliusban

2011. június 4.

print

Fesztiválok júliusban

Burg Ehrenberg, Burg Mauterndorf, Zeller Volkfest, Milka ünnep, Salzburgi Ünnepi Játékok, Air Power 2011, La Strada, Spectaculum, Marillenkirtag, Burg Kaprun, Linzergassenfest.

Burg Ehrenberg: római és középkori játékok
2011. július római- és középkori játékokat rendeznek a tiroli Ehrenberg várban. Itt látható Európa legnagyobb lovagi játéka.
A programban szerepel: gladiátor játékok, lovagi torna, óriási korfelidéző piac, korhű koncertek (ír, kelta, misztikus rock) tűzijáték, gyerekprogramok, állatsimogató tiroli állatokkal, lovagkori kalandjátszótér.
Belépő: 19 euró/felnőtt, 10 euró/gyerek, 49 euró/család. 6 éves kor alatt ingyenes.
Burg Ehrenberg
Tirol, Reutte, Klause 1
2010. július 29-31.
http://www.ritterturniere.com/

Burg Mauterndorf: középkori fesztivál
Nagy élmény kicsiknek és nagyoknak a középkorivá átváltozott város és vár. A falu egész lakossága középkori jelmezbe bújik. Mutatványosok, tűznyelők, fanfárcsoportok színesítik a programot. A középkori piacon középkori kézműves temékekkel találkozhatunk. A gyerekeket kézművesprogramok, szamaragolás, íjászat várja. A várban, a középkori játszótéren kipróbálhatják, milyen volt a középkorban gyereknek lenni. Ügyességüket pedig a gyerek-lovagitornán tehetik próbára. Természetesen az éhesek a középkori ételeket is megkóstohatják.
Belépő:
Felnőtt 6 €/fő, 2 napra 8 €/fő
Gyerek 6-15 évesig 3 €/fő, 2 napra 4 €/fő
Családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek) 14 €
A belépővel ingyenesen látogatható a vár is!
2011. július 2-3.
5570 Mauterndorf i. Lungau
www.mittelalterfest.org

Zell am See: Zeller Volkfest
A népi fesztivál hangulatával és népi tradícióival felejthetetlen élményt nyújt az oda látogatóknak. Óriási vursli várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A fesztiválra ingyenes a belépés.
2011. június 30.-július 3.
Zell am See, Schüttdorf

Bludenz: 28. Milka ünnep
A vorarlbergi Bludenz a Milka csoki gyártás központja. Minden évben 50.000 tonna Milka csokit gyártanak itt. 1984 óta rendezik meg minden évben a Milka csoki fesztivált, ahová évente kb. 30.000 vendég látogat el.
Az idei fesztivál mottója a „Tánc”. A programból: 70 játékállomás, nyereményjátékok, kulináris finomságok, attraktív színpadi programok, koncertek, quizjátékok, Flying Fox, mászófal, óriás csúszda, Milka sütöde.
2011. július 9. 10-18 óra
Bludenz, Belváros

Salzburg: Salzburgi Ünnepi Játékok
2011. július 27.-augusztus 31.
www.salzburgfestival.at

Air Power 2011
A színes kínálat a helikopterektől a szállítógépekig, a modern kisrepülőktől a történelmi vadászrepülőkig, a látványos repülőbemutatóktól a pilóták szakértő kíséretében tett repülőgép-bejárásokig terjed. A Hinterstoisser katonai repülőtéren hatodik alkalommal rendezik meg a repülőnapot, amely 2009-ben 280.000 nézőt vonzott. 2011-ben 300.000 nézőt várnak.
A belépés ingyenes.
2011. július 1–2.
Zeltweg/Stájerország
www.airpower.gv.at

Graz: La Strada
A színházak és operaházak megépítése előtt sokáig a városok és falvak utcái és nyilvános terei szolgáltak egyidejűleg színpadként is. Az utcaszínház intézménye immár mintegy 30 éve új virágkorát éli. A La Strada, vagyis az utca- és bábszínház Grazban megrendezésre kerülő nemzetközi fesztiválja e művészetet teljes valójában mutatja meg. Az idén 14. alkalommal megrendezet fesztivál már külföldön is ismertté vált. Graz minden év augusztus első hetében egyetlen nagy színpaddá változik. A fesztivál a nyilvános tereket, utcákat és sikátorokat is színpaddá változtatja, így akrobatikával, tánccal, színházzal és pantomimmal varázsolja el a közönséget Az idelátogatók pedig ne lepődjenek meg, ha hirtelen gólyalábasok „erednek a nyomukba”.
2011. július 29.-augusztus 6.
8010 Graz, Opernring 12
www.lastrada.at

Spectaculum Friesachban
Idén 15. alkalommal Friesach színes középkori várossá változik tarka piacokkal, mutatványosokkal, harsonásokkal, hercegekkel és kíséretükkel, trombitásokkal, városvédőkkel, lovagokkal, dalnokokkal, apródokkal, tűzvarázslókkal és még sok érdekes dologgal.
Belépő: 12 euró/fő a szombati és vasárnapi programokra, csak vasárnap 5 euró/fő.
15 éves korig ingyenes.
Friesach, Dominikánus kolostor
2011. július 30.-31.

Burg Kaprun-Várfesztivál
A kapruni várfesztivál egyike Ausztria legnagyobb középkori ünnepeinek. A középkori piac és mutatványosok mellett a gyerekeket „gyerek-lovagi torna” is várja. belépő 8 euró/felnőtt és 4 euró/gyerek.
2011. július 23-24.
5710 Kaprun, Burg Kaprun

Linzergassenfest Salzburg Óvárosában
A hagyományos fesztivál idén is színes programokkal várja a látogatókat. Utcaművészek, zene, gyerekprogramok, kulináris finomságok stb. A belépés ingyenes.
2011. július 1-2.
5020 Salzburg, Linzer Gasse
www.salzburg-altstadt.at

Marillenkirtag, avagy „Sárgabarack-búcsú”
Világszínvonalú bortermelő vidéke mellett Wachau pazar, a méltóságteljesen hömpölygő Dunára néző gyümölcsöseivel is hírnevet szerzett magának. A tájegység legszívesebben termesztett gyümölcse a sárgabarack, amelyet Marille-nek hívnak az itteni dialektusban. Soha ne nevezzük a Wachau térségéből származó Marillét mezei sárgabaracknak! A Wachauer Marille elnevezéstmég az EU-ban is levédették. A Duna-völgy jellegzetes klímájának köszönhetően, ahol a rengeteg napsütés, és főként tavasszal a néha csípősen hűvös éjszakák váltakozása olyan különleges ízt ad a Marille-nek, hogy azt még a legkifinomultabb ínyencek is elismerő csettintéssel jutalmazzák.
Július közepén, az aratás derekán Spitz kisvárosa a Marille-t ünnepli. Idén a spitzi sárgabarackvásár, avagy hivatalos nevén a Wachauer Marillenkirtag július 22-24. között kerül megrendezésre. A Kirtag több mint 50 éves hagyományra tekint vissza, és a frissen szedett sárgabarack, illetve az abból készült házi gyümölcsíz, pálinka vagy kompót több száz vásárlót vonz a vásárra. Emellett érdemes még megkóstolni a helyszínen készített, Marillével töltött gombócot, tortát, vagy rétest. A vasárnap tartott nagyszabású, Marillus király és Aprikosia hercegnő által vezetett parádén népviseletbe öltözött felvonulókban gyönyörködhetünk a környék hagyományos népdalainak kíséretében. A háromnapos ünnepségsorozatot végigkísérik a népzenei dallamok.
Wachau, Spitz
2011. július 22-24.
http://spitz-wachau.at

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play