Kidobó ember Jesolo strandján

2011. június 24.

print

Kidobó ember Jesolo strandján

Kidobó embert alkalmaznak az északkelet-olasz Jesolo magyar turistákkal is teli strandján. Az új szolgáltatással kívánnak biztonságot és nyugalmat adni a strand vendégeinek.

Kidobó embert alkalmaznak az északkelet-olasz Jesolo magyar turistákkal is teli strandján. Az új szolgáltatással kívánnak biztonságot és nyugalmat adni a strand vendégeinek. Az ötlet az üdülőváros polgármesterének is tetszik.

Nem diszkóban, hanem a strandon dolgozik, de ugyanazt a munkát végzi - mutatta be a jesolói strandon alkalmazott első kidobó embert a Corriere del Veneto helyi napilap. A kigyúrt testű Alessandro Regazzót a Marconi strandszövetkezet vette fel: huszonhatezer négyzetkilométernyi tengerpartot, ezerhétszáz napernyőt felügyel.Fehér felsőt, sötétkék rövidnadrágot visel és természetesen napszemüveget
, munkája pedig abból áll, hogy a napozó és fürdőző strandvendégek biztonságát és nyugalmát biztosítsa. Eltávolítja a strandról mindazokat, akik rossz szándékkal köröznek a nyugágyak között: az esetleges tolvajokat és mindazokat, akik másfajta veszélyt jelenthetnek a vendégekre. Közöttük a tengerparton portékájukat áruló bevándorlókat: törölköző-, napszemüveg-, bizsuárusokat.

„Felszólítom őket a távozásra és főleg figyelmeztetem a turistákat arra, hogy ha hamisított árút vásárolnak, ezer eurós bírságot kockáztatnak” - nyilatkozta Regazzo. Hozzátette, nem gondolta volna, de a strandon több dolga akad, mint a diszkókban. Ott az ajtóban állt, a strandon kilométereket kell gyalogolnia. Többletkiadás számunkra, de megéri, amióta Alessandro felügyeli a strandunkat, kilencven százalékkal csökkent a belépőjegy nélkül itt tartózkodók száma, és vendégeink is elégedettek ezzel a biztonsági megoldással” - mondta a sajtónak a Marconi strandsort vezető Amorino De Zotti.

A kidobó ember ötletét már Jesoló többi strandján is kezdik átvenni és a kezdeményezés a város polgármesterének is megtetszett. Bejelentette, hogy 2012 nyarától Jesolo egész tengerpartján kidobó embereket alkalmaznak majd.

(MTI)
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play