» Ausztria

» Ausztria »

Programtipp: Őszi szünet Ausztriában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Amikor Ausztriában a hegyekben vége van a nyári szezonnak a hegyi felvonók leállnak, készülnek a síszezonra. Az idő is esősre fordul, ezért rossz időben is kikapcsolódást nyújtó programokat ajánlunk.


Bécsben nem nehéz az időt eltölteni, és akár egy napra is kiruccanhatunk. Schönbrunn egy egész napra is kínál látnivalót, a Gyermekmúzeum színes őszi programokkal várja a kis látogatókat (részletek). A Tenger Házában már pörölycápát is láthatunk, a tetőn pedig egy kilátót alakítottak ki. Jó hír a szülőknek, hogy a Tenger Háza mindössze 100 méternyire található Ausztria legnagyobb bevásárlóutcájától, a Mariahilfer Straßétól, amely sétálóutca is egyben (részletek).

Ha több napot szánunk a pihenésre, akkor érdemes Burgenland várait és kastélyait felkeresni, amelyek a történelmi falak mögött számtalan érdekességet rejtegetnek. A magyar határ közelében fekvő Sonnentherme fürdő rossz időben is garantálja a csúszdaélményt. (részletek)

Stájerország és Alsó-Ausztria sincs messze. Jó időben kirándulást tehetünk a Raxra (részletek), vagy libegőzhetünk a Schneebergen (részletek). Rosszidőben kóstolhatunk csokit (részletek), vagy csónakázhatunk Európa legnagyobb földalatti taván (részletek). Az adrenalinfüggőknek kihagyhatatlan a Dachstein új függőhídja, kipróbálhatja az balkonos új felvonót is, bemehet a Jégpalotába, vagy lenézhet a mélybe a Sky Walk kilátóról (részletek).

Salzburgban és környékén is sok értékes programot találhatunk: a Természet Házát, Mozart szülőházát és lakóházát vagy Hohensalzburg várát (részletek).GPS: 47° 30′ 58.4316″, 14° 33′ 0.2592″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward