Turistaadó Firenzében

2011. június 30.

print

Turistaadó Firenzében

Július elsejétől új adót vezetnek be Firenzében, mely minden legalább egy éjszakát a városban töltő vendéget sújt.

Július elsejétől új adót vezetnek be Firenzében, mely minden legalább egy éjszakát a városban töltő vendéget sújt.

A befizetendő összeg mértéke 1-től 5 euróig terjed attól függően, hogy hány csillagos besorolású hotelben szállt meg az adott vendég, egyéb szállástípusok – például kemping, bérelt apartman, stb. – esetében 1-3 euró közötti összeggel könnyítik meg a turistát.
Az egy emberre kiróható adó mértéke legfeljebb 5 euró lehet éjszakánként, összesen öt éjszaka erejéig, beszedéséről a szállásadónak kell gondoskodnia. A firenzei hotelek némelyike külön tételként számolja fel, míg mások egyelőre csendben „lenyelik” azt. Velencében hasonló adót fognak rövid időn bevezetni, és nagyon valószínű, hogy más olasz városok is beállnak a sorba.
Az adó bevezetése sajnálatos következménye az olasz magánszemélyek, illetve kisvállalkozások különféle adóelkerülő gyakorlatainak, melynek következtében a különféle emlékművek és magának a városnak a rendben tartására nem állnak rendelkezésre megfelelő források. Az igazságtalannak, de érthetőnek tűnő lépés legfőbb kritikája nem is ezzel kapcsolatban került elő, hanem hogy további előnyökben részesíti a vidéki szállásadókat, a vidéki turizmus szereplőit a városiakkal szemben.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play