» Magyarország

» Magyarország » Budapest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A város legkülönlegesebb nevű tanösvénye, ahol madárles és tematikus játszótér is várja a gyerekeket. Aki csak egy rövid őszi kirándulásra vágyik családdal az elkapott napsütéses órákban, annak a Szép-völgyi erdő ideális választás. 

 a Szép-völgyi erdőben kanyargó tanösvény névadója a csajkó, egy védett fajú bogár, fekete páncéllal és jellegzetes rágókkal. 

A 11 állomásos tanösvényre a Szépvölgyi útról nyíló Kecske-hegy parkolónál tudunk rákanyarodni. Az elején, a beszédes nevű Madarász-tisztáson kezdésként egy madárles kapott helyet. Innen nagyrészt erdei ösvények kanyarog az utunk, nagyjából 1,3 kilométer hosszan. A táblák nem csak a környék növény-és állatvilágát mutatja be, de mesélnek az itt zajló természetvédelmi munkáról is, és végül persze lerántják a leplet arról is, kiféle-miféle a nagyfejű csajkó, és miért pont róla nevezték ezt a tanösvényt. 

Nagyjából az út felénél a Csajkó-tisztásnál találjuk a kis játszóteret, ivókutat, és pár kedves fajátékot – meggyvágó, hamvas küllő, pannon gyík és persze a nagyfejű csajkó – várják a gyerekeket. Itt kapott helyet a „erdei osztályterem” is, ahol nyáron nagyobb csoporttal is lehet kihelyezett természetismeret órát tartani. 

Egy alapos séta hossza nagyjából 1,5-2 óra, ha tüzetesen elolvassuk a kihelyezett táblákat és alaposan szétnézünk a környéken. Aki pedig további kalandokra vágyik, könnyedén lekanyarodhat az első tábla után a zöld kör jelzésre, és eljuthat vele az Árpád-kilátóhoz vagy a zöld jelzést követve az ősszel mesés színekbe öltözött Apáthy-sziklához, de nincs messze a Hármashatár-hegy sem.Tartomány:Budapest
Település:Budapest
Cím:Szép-völgy
GPS: 47° 33′ 32.98932″, 18° 55′ 53.23764″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward