Mozart-fesztivál Badenben

2011. augusztus 17.

print

Mozart-fesztivál Badenben

Egyhetes Mozart-fesztivállal gazdagodik a Bécs melletti patinás fürdőváros, Baden kulturális kínálata. A koncertekből, egy kiállításból és tematikus sétákból álló programsorozatot augusztus 21. és 28. között rendezik meg.

Egyhetes Mozart-fesztivállal gazdagodik a Bécs melletti patinás fürdőváros, Baden kulturális kínálata. A koncertekből, egy kiállításból és tematikus sétákból álló programsorozatot augusztus 21. és 28. között rendezik meg.Mozart a feleségét, a gyógykezelésen a városban tartózkodó Constanze-ot meglátogatva maga is járt a gyógyvizéről ismert fürdőhelyen. Itt komponálta Ave verum corpus című kórusművét, s a darabot a város katolikus templomában mutatták be először.


 


A badeni Mozart-fesztiválon kamaradarabok, hegedűszonáták, zongora- és vonóshármas-darabok csendülnek fel a bécsi Capella Academica zenei együttes előadásában, s elhangzik a Kis éji zene is.
A séták során jelképesen Mozart nyomába szegődhetnek az érdeklődők: a városnézések alatt azokat a helyszíneket keresik fel, ahol a zeneszerző is megfordult.(MTI)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play