Dunasziget Fesztivál

2012. február 1.

print

Dunasziget Fesztivál

A bécsi Dunasziget Fesztivál Európa legbékésebb fesztiváljának számít, ezért gyerekekkel is nyugodtan el lehet látogatni a fesztiválra, mivel sok program, attrakció és vidámpark vár rájuk.

A bécsi Dunasziget Fesztivál Európa legbékésebb fesztiváljának számít, ezért gyerekekkel is nyugodtan el lehet látogatni a fesztiválra, mivel sok program, attrakció és vidámpark vár rájuk.

2012. június 22. és 24. között közel hárommillió látogató bulizik együtt Európa legnagyobb ingyenes fesztiválján, a Dunaszigeten. Több színpadon 2000 művész élőzenéje hallható: pop, rock, slágerzene, latin, soul, dzsessz, blues, hip-hop, elektronikus, kemény rock – a változatosság nem ismer határokat a 20 "témaszigeten".

A hatalmas szabadtéri látványosság ebben az évben is nemzetközileg sikeres zenészeket vonultat fel a Duna álomszép kulisszái előtt:

Az első fellépők között ott lesz a 80-es évek legendás skót bandája, a Simple Minds, amely a „Don't You (Forget About Me)" című számáról ismert. Ott lesz ezen kívül Berlinből a Jennifer Rostock együttes: A 29. Dunasziget Fesztiválon be fogják bizonyítani, hogy nem véletlenül sorolják őket az élő fellépések nagymesterei közé.

Műfajának egyik legjobbjaként számos diszkóban teszi tiszteletét szerte a világon - és most a Dunaszigetet is lázba hozza: DJ Antoine, Svájc első számú DJ-je. A Haight Ashbury nevű, sokat dicsért fiatal csapat pszichedelikus folk zenét hoz magával Glasgowból. Hallható lesz továbbá: Johnny Logan ír énekes és a hip-hop zenész Samy Deluxe.

Izgalmas várakozás övezi az osztrák zenészek fellépéseit is: A Heinz aus Wien nevű banda négy férfitagja nem először jár a Dunasziget Fesztiválon, rajtuk kívül ott lesz idén a Ja, Panik is. A másféle zeneirányzatot kedvelő szigetrajongók figyelmébe ajánljuk Ausztria talán legismertebb slágercsillagát, aki a Nik P. névre hallgat.

 

Szintén várja a látogatókat az Action-und-Fun-Insel (akció és szórakozás sziget), ahol felszökik az adrenalinszint, még akkor is, ha csak nézelődünk.

Ezen kívül a 4,5 kilométer hosszú bulivonalon több mint 250 vendéglátó egység kínál sokszínű kulináris élményeket és hozzájuk illő italokat - a szaftos steaktől a ropogós grillcsirkén és frissen csapolt sörön át a hűsítő koktélokig.

Dunasziget Fesztivál
2012. 06. 22-24.
1220 Wien, Donauinsel
www.donauinselfest.at
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play