Ingyenes szabadtéri Popfest

2012. február 8.

print

Ingyenes szabadtéri Popfest

Július 26. és 29. között a bécsi Karlsplatzot a pop zene foglalja el. A város szívében számos zenész ad koncertet, melyekre a belépés ingyenes.

Július 26. és 29. között a bécsi Karlsplatzot a pop zene foglalja el. A már harmadszor megrendezett bécsi Popfest-et Fatima Spar és az Attwenger nevű népi punk duó nyitja meg. Itt, a város szívében, számos további osztrák zenész ad koncertet, melyekre a belépés ingyenes.

A csütörtöki Popfest megnyitót a török származású énekesnő, Fatima Spar és „The Freedom Fries" nevű együttese vezeti fel. Stílusában ötvöződik a swing, a balkáni fúvószene, a calypso és a keleti zene.
Ezután az Attwenger lép fel: A nyelvjárásban éneklő duó zenei produkciója valóban sajátságos hangzású, ugyanis a hagyományos népzenét a a legkülönfélébb zenei irányzatok elemeivel gazdagítja, a punk-tól a hiphop-ig. Ugyancsak a Popfest megnyitóján debütál legújabb popzenei számaival az új zenei együttes, a Welle Wien.

Az elektronikus zenének szentelt esten Patrick Pulsinger, az elektronikus zene nemzetközi sztárja olyan vendégeket szólít a színpadra, mint G.Rizo, Wolfram és Elektro Guzzi.

A fesztivál négy napján 50 lebilincselő osztrák zenei projekt hangzik fel a műfaj legkülönfélébb színeiben és árnyalataiban, és változtatja a Karlsplatzot az új osztrák popzene Mekkájává. További fellépők: az Amadeus díjat nyert M815, a Wienerliedet újraértelmező 5/8erl in Ehr'n, és sokan mások.

A bécsi szabadtéri popzenei fesztivál a barokk Karlskirche előtti téren kerül megrendezésre, nem messze a klasszikus zene fellegváraitól, a Bécsi Állami Operaháztól és a Zeneegylet épületétől. A fő színpadot egy kis túlzással „tavi színpadnak" is nevezhetnénk, mivel a közelében egy térdig érő vízzel telt kőmedence található. A Műszaki Egyetem, a Bécs Múzeum, a brut Művészház és a Kunsthalle project space biztosítanak időjárásbiztos zárt teret további koncerteknek, illetve termeket a pop zenéhez kapcsolódó más rendezvényeknek.

Popfest Bécs
2012.07.26-07.29.
1040 Bécs, Karlsplatz

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play