Bécsi tavaszi fesztivál

2012. február 10.

print

Bécsi tavaszi fesztivál

Számos sztárelőadót tartogat a március 2-án a bécsi Koncertházban kezdődő tavaszi fesztivál, melynek középpontjában idén Beethoven és Schubert alkotásai állnak.

Számos sztárelőadót tartogat a március 2-án a bécsi Koncertházban kezdődő tavaszi fesztivál, melynek középpontjában idén Beethoven és Schubert alkotásai állnak. Fellép például Hélène Grimaud, Elisabeth Leonskaja, Hilary Hahn, Viktoria Mullova és Julian Rachlin. Egy fesztivál a klasszikus zene kedvelőinek.
Ludwig van Beethoven és Franz Schubert a klasszicizmusból a romantikába átmenő időszakban alkottak Bécsben. Műveiket a Bécsi tavaszi fesztiválon frissítően modern előadásban mutatják be: A Les Musiciens du Louvre Grenoble Marc Minkowski vezénylésével bemutatja Schubert összes szimfoniáját. Schubert továbbá „Alfonso és Estrella" című operájával és dalaival képviselteti magát a fesztivál programjában. Az esemény zenei csúcspontja a Belcea Kvartett Beethoven összes vonóskvartettjét felvonultató előadása lesz. Beethoven szerzeményei közül több klasszikus is felcsendül majd, például az Eroica néven is ismert 3. szimfónia.
Kiváló zenekarok koncerteznek, például a Bécsi Filmharmonikusok vagy a Rotterdam Filharmonikus Zenekar, és elsőrangú szólisták lépnek fel: Hegedűn: Viktoria Mullova, Hilary Hahn és Julian Rachlin, zongorán: Hélène Grimaud, Elisabeth Leonskaja és Stefan Vladar , valamint Juliane Banse és Michelle Breedt varázslatos hangját is élvezheti majd a közönség.
A bécsi Koncertház zenei kínálatában szokás szerint gazdag kamarazenei ajánlat is szerepel, valamint jazz és world-koncertek is. A fesztivál programját élőzenés filmvetítések és felolvasások teszik teljessé.

21. Bécsi tavaszi fesztivál
2012.03.02 - 05.13.
Bécsi Koncertház (Wiener Konzerthaus)
1030 Wien, Lothringerstraße

www.konzerthaus.at

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play