A Ryanair lett a legnagyobb forgalmú olaszországi légitársaság

2012. március 10.

print Hetedhétország.hu

A Ryanair lett a legnagyobb forgalmú olaszországi légitársaság

A Ryanair Olaszország legnagyobb forgalmú légitársaságává lépett elő tavaly, utasszámban az olasz Alitaliát is megelőzte.A Ryanair Olaszország legnagyobb forgalmú légitársaságává lépett elő tavaly, utasszámban az olasz Alitaliát is megelőzte. Huszonnyolcmillió százezer utas választotta 2011-ben a Ryanair járatait az Olaszországba érkező vagy innen induló repülőutakhoz - mondta el Melisa Corrigan, az ír légitársaság kereskedelmi és marketing igazgatója Milánóban kedden sajtótájékoztatón.

Az Alitalia a második helyezést tudta csak elérni huszonöt millió utassal. Ez az első alkalom, hogy az olasz légitársaságot megelőzi a fapados konkurencia. A Ryanair tavalyi forgalma húsz százalékkal emelkedett 2010-hez képest.

"Olaszország az egyik legjelentősebb piacunknak számít. Nálunk az átlagos jegyár negyven euró, az Alitaliánál száznegyven" - hangsúlyozta Corrigan.

Bejelentette, hogy idén nyártól további 54 olaszországi járatot indítanak tizenhat itáliai repülőtérről. A ciampinói repülőtérről induló Róma-Budapest és a bergamói Orio al Serio-Budapest járat pedig a piacról kiesett Malév helyébe lépve már februártól megindult.

A Ryanair 1998 óta van jelen az olaszországi légi közlekedésben. Huszonkét olasz repülőtért érintve összesen 390 járatot működtet, ezekből 61 olasz belföldi járat. Az utóbbi tizennégy év alatt a Ryanairnek több mint 140 millió olaszországi utasa volt.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play