» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Francia Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Grande Motte gleccsernek köszönhetően Tignes az egyik legjobb nyári síterep, amelynek szenzációja a világ legnagyobb és legmagasabban közlekedő nyitott tetejű kabinos liftje.


3 032 méter magasan, a Grande Motte gleccser vidékén a vendégeket 360°-os panorámával rendelkező étterem is várja . Síelve vagy felvonóval is megközelíthetjük.

Val d'Isere - Tignes a világ egyik legszebb síterepe, az 1992-es albertville-i téli olimpia egyik helyszíne.

Tignes 2100 m magasan épült modern sícentrum a festői szépségű Chevril tó felett, innen, egészen pontosan a Val Claret városrészből indul a La Grande Motte gleccseréhez a siklóvasút.

A francia síterep 2018 téli újdonsága a Grande Motte gleccserre közlekedő nagykabinos lift. A nagykabinok tetején "teraszokat" alakítottak ki, így az utasok a kabin tetejéről is csodálhatják a páratlan panorámát, igaz csak síszezonon kívül, jobbára nyáron. Ez a világ legnagyobb és legmagasabban közlekedő nyitott tetejű kabinos liftje.

A lift 3034 méteres magasságból indul, és 3456 méterre érkezik. 5 perc alatt teszi meg a 1996 méteres távot és a 422 méteres szintkülönbséget. Két hatalmas kabin közlekedik egymással szemben, amelyek belsejében százan férnek el, valamint 20 utas ki is mászhat a lift tetejére. 

A tetőt csak jó időben, várhatóan májustól nyitják meg. Akkor pedig 360 fokos panorámában lehet gyönyörködni a környék hegyeiben, pl. a Mont Blanc, a Cime de Bellecôte és az Aiguille de la Grande Sassière (3747 m). Sajnos téli síszezonban be kell érni a kabin belsejével, a nyári gleccsersíelők azonban már feljuthatnak a tetőre. Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Cím:Tignes
GPS: 45° 28′ 11.02548″, 6° 54′ 27.3384″
Honlap: https://www.tignes.net/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward