» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Francia Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Les Arcs a francia Alpok 2 ezer méter magasan fekvő Les Arcs síparadicsoma.


Les Arcs a Paradiski sípályarendszer része, la Plagne és Peisey-Vallandry-val együtt alkotja a Paradiski sípályarendszert.

3000 méteres magasság felett gleccserek is találhatóak.

Filmfesztivál

A fesztivált a környékről származó két filmes szakember hívta életre 2009-ben az európai filmeknek szentelt fesztivált, amely tíz év alatt az egyik legjelentősebb filmes szakmai találkozóhellyé vált.

Az első Les Arcs-i fesztiválnak Magyarország volt a díszvendége: 2009-ben 12 magyar kortárs filmet és azok alkotóit is megismerhette a közönség, a versenyprogram zsűrijének elnöke pedig Szabó István filmrendező volt.

A hófödte Les Arcs a világ egyik legkülönlegesebb és legnagyobb, komoly infrastruktúrával, hét, vetítésre alkalmas helyszínnel ellátott síterepe ötven évvel ezelőtt nyílt meg. A fesztivál a filmrajongók mellett a síelni vágyóknak, a profi filmeseknek és a helyi érdeklődőknek is színes programsorozatot, különleges zenei rendezvényeket és kóstolókat is kínál egy héten át.

Arc 1600

1600 méteren ez a legalacsonyabb az üdülőhely Les Arcs területén, és közvetlenül Bourg-Saint-Maurice- ból "Arc en Ciel" siklóval lehet elérni 7 perc alatt.

Az üvegtetejű sikló a 750 méteres magasságban fekvő Bourg-Saint-Maurice települést köti össze a Mont Blanc közeli 1600 m magas Les Arcs síparadicsommal. A sikló a mintegy 3 kilométeres utat 7 perc alatt teszi meg a felső állomásig, miközben 18 és 40 százalékos emelkedőket is magában foglaló szakaszokat jár be.

A jármű két oldala és a teteje is üvegburkolatot kapott, így minden utas élvezheti a lélegzetelállító kilátást.  

Arc 1800

 A snowboard területe az Arcs 1800

Arc 1950

Az Arcs 1950 a jól szituált vendégekre és a luxusra összpontosít.

Arc 2000

A hegycsúcs Arcs 2000-ben, az Aiguille Rouge lábánál, a kitűnő síelőket várja, ez a sípályák kiindulópontja és a szűz hó szerelmeseinek a helye.Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Cím:Les Arcs
GPS: 45° 35′ 44.81887″, 6° 47′ 19.29289″
Honlap: https://www.lesarcs.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward