Szövetség – Ellenség – Házasság

2012. április 10.

print

Szövetség – Ellenség – Házasság

A határokon átnyúló tartományi kiállítás Felső-Ausztria és Bajorország sokoldalú kapcsolatát mutatja be.

A határokon átnyúló tartományi kiállítás Felső-Ausztria és Bajorország sokoldalú kapcsolatát mutatja be.
A kiállítást három történetileg jelentős helyen mutatják be: Burghausen várban (Salzach), a Ranshofen apátságban, amelyhez az egykori Augustiner férfikórus kolostora is tartozott (Braunau am Inn) és a Mattighofen kastélyban.

 


A kiállítás bemutatja Felső-Ausztria és Bajorország sokoldalú kapcsolatát, különös tekintettel a Habsburg Uralkodó-Ház és a Wittelsbach-Ház között. Az utazás a korai középkorban kezdődik, amikor a régió még bajuwar települési terület volt és I. Ferenc és Wittelsbach Karolina Auguste von Bayern esküvőjével végződik. A kiállítás tudósít a kulturális csúcsokról, a nemesség és az egyszerű emberek életéről, a legmélyebb jámborságról, a barokk életről, azonban a háború nyomoráról, a rombolásról is.

Burghausenben a kiállítás foglalkozik a 8-14. század alatt Ausztriában és Bajorországban egyaránt jelen volt rabszolgakereskedelemmel, a keresztény missziókkal, földműveléssel, császári koronázással, lovagsággal és távolsági kereskedelemmel.

 

Burghausen (Salzach) Fotos
Dieses Foto von Burghausen (Salzach) wurde von TripAdvisor zur Verfügung gestellt


Braunauban (Ranshofen) a kiállítás a 17. század végével kezdődik. A „Háború, Művészet és Jámborság” cím alatt a barokk életstílussal a kultúrát, a művészetet, a mély jámborságot és a hatalmat szemlélteti.

 


Mattighofenben a „Kongresszus és gyerekáldás” című kiállítás a 18. és a 19. század életét mutatja be. A látogatók megismerhetik a koalíciós háborúkat Napoleon ellen, az osztrák császárság és a Bajor királyság keletkezését, a tiroli népfelkelést a bécsi kongresszus ellen. Emellett bepillanthatnak a kulisszák mögé, mindkét uralkodó család magánéletébe.


Verbündet-Verfeindet-Verschwägert/ Szövetség – Ellenség – Házasság.
Bajorország és Felső-Ausztria Tartományi Kiállítás
Burgahusen, Braunau, Mattighofen

2012. április 4.-november 27

www.landesausstellung.at

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play