Karácsony angyalkák nélkül az MQ-ban

2012. november 7.

print

Karácsony angyalkák nélkül az MQ-ban

Karácsony egy kicsit másként – szezonnyitó a bécsi MuseumsQuartierban. Jégpavilonokkal, curlinggel, fényjátékkal és autóversennyel várja a kicsit más karácsonyi hangulatra vágyókat a bécsi MuseumsQuartier november 7-től. Wintershopping már október 25-től különleges téli és karácsonyi ajándékokkal.

 Jégpavilonokkal, curlinggel, fényjátékkal és autóversennyel várja a kicsit más karácsonyi hangulatra vágyókat a bécsi MuseumsQuartier november 8-tól. Lesz karácsonyi vásár is, ahol egyedi dizájnerdarabokat kínálnak majd.

 


Indul a tél a bécsi MuseumsQuartierban (Múzeumnegyed), ahol a „Winter im MQ” elnevezésű programsorozat keretében többek között DJ-k, látványos fényjáték, jégpavilonok, curling és távirányítású autók versenye várja azokat, akik mézeskalács és angyalkák nélkül is el tudják képzelni a karácsonyt.

 


A MuseumsQuartier udvarán felállított hat jégpavilonban 2013. november 7. és december 23. között mérik majd a puncsot és a forralt bort, míg a megfelelő zenei aláfestésről Trishes, DJ Phekt, Cid Rim és Joyce Muniz gondoskodik. A szomszédos curling-pályán zajló meccsekhez a bécsi curling-egyesület tagjai adnak hasznos tippeket, a motorsport szerelmesei pedig vad kanyarokkal és sáncokkal tarkított akadálypályán manőverezhetik végig saját- vagy kölcsönzött távirányítós autójukat. Sötétedés után a belső udvar és a MuseumsQuartier előtti tér épületeinek homlokzatára vetített fénytapéták és Fritz Fitzke projekciói gondoskodnak a megfelelő karácsonyi hangulatról.

 

 


November 29-én nyitja meg kapuit a MuseumsQuartier karácsonyi vására, a WeihnachtsQuartier,
ahol három napon át mintegy száz osztrák, német, svájci, cseh és magyar dizájner mutatja be aktuális ötleteit és újításait. A rendhagyó karácsonyi vásár kínálata legalább olyan sokszínű, mint a közönség ízlése: az ékszerek, ruhák és kerámiák mellett lesznek például papírból és könyvből készült tárgyak és apróbb lakberendezési cikkek is. Ráadásul a vásár másik nagy előnye, hogy a látogatók fedett, fűtött helyen böngészhetnek a szortimentben.

Aki nem szeretne november végéig várni, annak a múzeumshopot, az MQ Pointot ajánljuk, ahol már október 25-én beköszöntött a szezon. A Wintershopping polcain különleges téli és karácsonyi termékek valamint ajándéknak valók sorakoznak: az idei év slágere az &klevering cég különböző méretben kapható „Hóbaba” gyertyája, de nem maradnak hoppon a December Diamonds sellőmotívumos medáljainak rajongói sem. A kutyásoknak pedig szinte kötelező ajándék a Mars&More
 „vidéki Anglia” – stílusban készült kutyafigurái.  

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play