A pápai testőrség CD-t adott ki

2012. november 24.

print MTI

A pápai testőrség CD-t adott ki

Karácsonyi meglepetést készítettek a Vatikánban szolgáló svájci gárda tagjai: a pápai testőrség karácsonyi CD-vel jelentkezett. A bevételt jótékonysági célra szánják.





Karácsonyi meglepetést készítettek a Vatikánban szolgáló svájci gárda tagjai: a pápai testőrség CD-vel jelentkezett.

A gárdisták a Vatikán kapuinál és az apostoli palotákban teljesített őrség, a karateórák és az alabárdok fényesítése után maradt idejükben gyakoroltak és rögzítették CD-re zenéjüket - adta hírül az Il Messaggero római napilap.

Julian Marmann, a 23 éves svájci gárdista elmondása szerint több hónapon át dolgoztak a zenei anyagon, összesen százötven órát fordítottak erre szabadidejükből. A lemez összeállításában a pápai állam falai mögött több mint ötszáz éve szolgáló svájci gárda hat tagja vett részt. Mindannyian gyerekkoruk óta zenélnek, munkájukat Daniela Lorenz svájci muzsikus segítette, aki paraguayi hárfával kísérte a gárdistákat.

A klasszikus hangszerek mellett szóló latin-amerikai hárfa különleges zenei élményt ad - vélekedett Daniel Anrig, a svájci gárda parancsnoka.

A lemez a klasszikus észak-európai, főleg német karácsonyi dalokat tartalmazza, köztük a Csendes éjt, de a CD-n a latin Adeste fideles (Jöjjetek hívek) is hallható.

A bevételt jótékonysági célra szánják, az Emilia Romagna tartományt idén sújtó földrengés károsultjainak megsegítésére.

A CD-ből az első példányt XVI. Benedek kapja, az albumot a svájci gárdisták honlapján online árusítják (www.swissguard.va).





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play