Vasárnap jubilál a bécsi maraton

2013. április 11.

print

Vasárnap jubilál a bécsi maraton

Ausztria legnagyobb futóversenye, a 2013. április 14-én megrendezésre kerülő Vienna City Marathon idén ünnepli harmincadik születésnapját.

Rekordszámú nevezés érkezett Ausztria legnagyobb futóversenyére, a 2013. április 14-én megrendezésre kerülő Vienna City Marathonra. A rendezvény idén ünnepli harmincadik születésnapját.

Bécs maratonját kocogó városnézésnek is nevezik, hiszen a verseny útvonalát az osztrák főváros legszebb nevezetességei mentén határozták meg, érintve az UNO-Cityt, az Óriáskereket, a Schönbrunni Kastélyt és a Hofburgot.

„Harminc évvel ezelőtt senki sem hitte volna a városban, hogy egyszer majd 120 országból 41.000 ember rajong majd a Vienna City Marathonért“ – mondja Wolfgang Konrad szervező.

A rendezvényre a kezdetek óta több mint 500.000 ember nevezett, profi és amatőr futók egyaránt. Közöttük tíz versenyző is van, aki 1984 óta minden évben lefutja a bécsi távot. „Korábban volt, hogy azt gondoltam a maraton után, hogy ez volt az utolsó. Ma már inkább azt mondom: Jó volt, jövőre is itt leszek!“ – meséli az ORF-nek Herbert Christian, a törzsfutók egyike.
 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play