Napfényes vakáció

2013. június 5.

print

Napfényes vakáció

Vakáció csúszdával és nyuszival. A lutzmannsburgi Sonnenpark hotelben jártunk.

A nyári vakáció színesítésére hosszú hétvégére érkeztünk a burgenlandi Lutzmannsburgba, a gyerekbarát Sonnenpark hotelba. Már többször jártunk a hotellel összeköttetésben álló a Sonnentherme fürdőben, ahol gyerekeink mindig jól érezték magukat, így most úgy döntöttünk, hogy pár napot pihenünk és kipróbáljuk a nemrég megújult szálloda és fürdő újdonságait.A szállodába belépve gyerekeink rögtön megpillantották a rengeteg kisautót, amelyek a lobbyban szerte-szét parkoltak (köztük volt Villám McQueen is!). A recepción egy kedves magyarul is tudó munkatárs fogadott. A személyzet nagy része tud magyarul, ami nagyban megkönnyíti a vendégek felét kitevő magyarok kommunikációját.

 


A „becsekkolásnál” felnőttek és gyerekek praktikus chip-órákat kapnak, amelyek nem csak szobakulcsként és fürdőbelépőként üzemelnek, hanem megkönnyítik az extra szolgáltatások szobaszámra történő könyvelését (a gyerek-chip-óráknál ez a funkció természetesen nem működök!) A recepción a kisebb gyerekeknek Sunny Bunny, a szálloda kabalanyuszija barátságkarkötőt ad, amin már megérkezéskor szerepel a gyerek neve és a szobaszáma.

A tágas, légkondícionált szoba elfoglalásakor további meglepetések vártak. A gyerekszobában a gyerekek ágyára gumicukrot és magyar nyelvű esti mesét helyeztek. A gumicukor persze rögtön elfogyott. Körbenézve megállapítottuk, hogy pici babával is könnyen elboldogulnánk, hiszen a szoba tele van bababarát felszereléssel: hűtő (minibár nélkül), vízforraló, babakád, gyerekzár a konnektoron, pelenkázó asztal, fedeles pelenkagyűjtő, babaőrző. A fellépő segítségével a nagyobbacskák könnyedén kezet moshatnak és tisztíthatják fogaikat, a WC-ben található ülésszűkítőn pedig kicsi- és nagy dolgaikat is maguk intézhetik. Természetesen kérhető térítésmenetesen babaágy és babakocsi (iker) is, így mivel lépcső nem akadályozza a közlekedést, a kisbabák könnyedén átgördülnek a fürdő területére.

 De nem sokat álmélkodhattunk, gyerekeink kiadták a parancsot: irány a fürdő! Úgyhogy mindenki átöltözött fürdőruhájába és a szobához járó fürdőköpenyébe.

Fürdés előtt megpróbáltunk némi kávéhoz és süteményhez jutni, de gyerekeink sürgetése miatt erre nem sok idő jutott, mihamarabb csobbanni szerettek volna a hotel és a mellette található Sonnentherme fürdő medencéiben.

 


A szálloda vízivilágát (Sunny Bunny Waterworld) nemrég alakították át: a meglévő medence (barlang vízeséssel, víz alatti masszázs, belső medence vízicsúszdával) mellé egy új babamedencét is építettek, tele vízijátékokkal. Kisebbik gyerekünk kedvence a nagy sárga csúszda lett, fáradhatatlanul, végtelenített járatban csúszott le.

 


Nagyobbik gyerekünk persze többre vágyott – így apjával kipróbálta a Sonnentherme új XXL Monster Ride csúszdát, amely Ausztria leghosszabb csúszdája, ahol ketten vagy akár hárman is csúszhatnak egyszerre. Lecsúsztak a fürdő újdonságai közé tartozó a 114 méter hosszú „Air Racer“ egyszemélyes úszógumis csúszdán és a 270 m-es X-Tube úszógumis csőcsúszdán is.

A fürdéstől megéhezve már nagyon vártuk a vacsorát. Az étteremben minden vendég saját asztalt kap az ott tartózkodás idejére, a gyerekeknek pedig már oda volt készítve a rejtvényes tányéralátét, színes ceruzával. A svédasztalos vacsora választéka és színvonala messze felülmúlja a magyar szállodák minőségét. Ízelítőül: Házi tagliatelle „aglio olio” módra zöld kagylóval, Pácolt és rózsaszínűre sült malachús szalonnás borsóval és lardo-rozmaringos pogácsával.

 


A Sunny Bunny gyermekbüfében a gyerekeket gyerekmenüvel várják, a legkisebbeket pedig babaételekkel. Miközben szem előtt tartják a gyerekek ízlésvilágát, egészséges fejlődésükhöz elengedhetetlen alapanyagokból állítják össze az ételeket. Ha a sok finomság ellenére gyerekeink hamar befejezik a vacsorát, akkor sincs baj, mivel az étterem több pontján játszóhelyeket alakítottak ki. Így a szülők nyugodtan kipróbálhatják a szálloda kitűnő, a Sonnenland régióból származó borválasztékát is.

 


Vacsora után Sunny Bunny elbúcsúzik kisbarátaitól (magyar és német nyelven) és elmegy lefeküdni – gyerekhad kíséretében – saját lakásába! Persze a gyerekek nem mennek lefeküdni. Nagy ötlet a szálloda és a fürdő között újonnan kialakított versenypálya, ahol száguldozni lehet a kisautókkal – ez a program népszerűbb a gyerekek körében a lefekvésnél!

 


Szintén jó esti program a bringóhintózás, a szálloda vendégeinek ingyenesen a rendelkezésükre állnak a biciklik, rollerek, bringóhintók. Érdemes is kipróbálni, így felfedezni Lutzmannsburgot, beülni egy heurigerbe, vagy a határt megmutatni a gyerekeknek, ahol mementóként meghagyták a szöges drótkerítés egy kis darabját. Természetesen ma már szabadon át lehet sétálni Zsirára. Ha babával érkezünk, akkor a Baby on Tour babakocsis túraútvonalon kellemes sétát tehetünk Lutzmannsburgban és környékén.

 


Másnap, a kitűnő svédasztalos reggeli után felfedeztük a szálloda egyéb gyerekbarát szolgáltatásait. A Sunny Bunny klubban rengeteg játék – és barkács foglalkozásokkal várják szakképzett gyerekfelügyelők a 2-8 éves gyerekeket – magyarul is. A játékparadicsomban festhetnek, rajzolhatnak és táncolhatnak vagy akár kiugrálhatják magukat a -1 szinten található tornateremben (Fit&Fun Club), ahová csúszda is vezet. Este, aki hiányolja, betérhet és megnézheti még az elmaradhatatlan esti mesét is a Sunny Bunny gyerekmoziban, vagy akár kérhet a recepción magyar nyelvű társasjátékot.

 


Bár nem babával érkeztünk, megnéztük Baby’s bababirodalmat is, melyet 0-2 éveseknek alakítottak ki. Az „érzékek szobájában” vízoszlop, puha vízágy és halk zene teszi lehetővé a kisbabák számára az észlelés-érzékelés fejlesztését. A helyiségben éjjel-nappal rendelkezésre áll egy babakonyhasarok. Kérhető Babysitting is a piciknek 2 éves korig, míg a szülők pihennek.

A szállodaparkjában található játszótér egyik érdekessége a nyusziól, a Sunny Bunny Club egyik programja a nyuszisimogatás.

 


A vakáció alatt kedvencünk lett Sunny Bunny (ahogy emlegettük: Napfényes Nyuszi), aki naponta többször felbukkan szórakoztatni a kicsiket. A szülinapos gyerekeket a szálloda és Sunny Bunny meglepetés bulival és tortával várja. Minden nap délben pedig személyesen búcsúzik el hazainduló kisbarátaitól. Persze a legtöbb szülő, így mi sem úszhattuk meg egy plüss Sunny Bunny megvételét.

 


Búcsúzáskor meglepetésünkre a recepción Sunny Bunny búcsúajándéka várta a gyerekeket: az útra való kifestő színes ceruzával és üdítő. Az ajándék megkönnyítette az indulást.

A fürdő és szálloda gyönyörűen megújult, de a fejlesztés nem ért véget, hamarosan elkészül az új babastrand széles medencével, homokos stranddal, az elektro-kishajók kikötője és a kisvasút vasútállomással.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play