Shopping-tipp: új Bécs-szuvenírok

2013. június 29.

print

Shopping-tipp: új Bécs-szuvenírok

Összerakható bécsi látnivalók valamint az osztrák fővárosra jellemző dizájn-elemekre építő kártyajáték váltotta fel az eddigi hivatalos Bécs-szuveníreket.

Összerakható bécsi látnivalók valamint az osztrák fővárosra jellemző dizájn-elemekre építő kártyajáték váltotta fel az eddigi hivatalos Bécs-szuveníreket. Az új emléktárgyak megtervezésére a Wien Tourismus írt ki pályázatot, szavazni interneten lehetett.

Sissi-hógolyó, Klimt-poszter és porcelán-lipicai helyett az osztrák fővárosra jellemző dizájn-elemekre építő kártyapaklit vagy összerakható sárgaréz Óriáskereket és Stephansdomot vihetnek haza az osztrák fővárosból a korral lépést tartó turisták. A Wien Tourismus ugyanis új Bécs-szuveníreket terveztetett hat európai ország dizájner-gárdájával.

A European Home Run címmel megrendezett versenyre francia, spanyol, német, olasz, angol és svájci csapatok nevezték be 21. századi Bécs-szuvenírjeiket: bécsi virágcsokor-képeslapot, forgó, zenélő tárolóedényt és levehető hímzéssel díszített levelezőlapot. A szakmai zsűrit az olasz Fomafantasma stúdió kártyajátéka nyűgözte le leginkább, amelynek grafikai megoldásaiban az osztrák főváros jellegzetességei bukkannak fel. A treff például egy Thonet-szék nádszövetére emlékeztet, míg a káró a Josef Hoffmannra oly jellemző négyszöget idézi. A Jokerek pedig egy kávéházi pincért szimbolizálnak.

 


A közönségdíjat a spanyol Hector Serrano kapta „Pop-up Vienna” sorozatáért: a sárgarézből készült lapocskákból Bécs látnivalóit – az Óriáskereket, a Schönbrunni Kastélyt, a Stephansdomot és a Secession épületét – lehet összeállítani.

 


A kis szériában előállított Bécs-szuveníreket az Albertinaplatzon található turistainformációnál valamint a MAK Designshopjában lehet megvásárolni.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play