Bécs legjobb kerthelyiségei

2013. július 3.

print

Bécs legjobb kerthelyiségei

A Bécsi Gazdasági Kamara idén is megválasztotta Bécs legjobb kerthelyiségeit. A Goldener Schani Díjat három kategóriában osztották ki, a legjobb szabadidős projektek pedig külön elismerést kaptak.

A Bécsi Gazdasági Kamara idén is megválasztotta az osztrák főváros legjobb kerthelyiségeit. A Goldener Schani – Arany Sanyi Díjat három kategóriában osztották ki, a legjobb szabadidős projektek pedig külön elismerést kaptak.

Mintegy száz bécsi vendéglátós jelentkezett a Gazdasági Kamara hagyományos díjára, a Goldener Schani-ra, amellyel az osztrák főváros legszebb kerthelyiségét díjazzák. Az elismerés onnan kapta a nevét, hogy Bécsben Schanigarten-nek nevezik a vendéglők kerthelyiségét, teraszát.

A klasszikusok kategóriájában idén a Freiwild – hörBAR.trinkBAR.essBAR (1040, Mühlgassse 20.) szerezte meg az első helyet, míg a zöldben található kerthelyiségek közül a Klee am Hanslteich (1170, Amundsenstraße 10.) lett a legjobb. A legszebb rejtett gyöngyszemnek egy belvárosi oázis, a Gasthaus zur Goldenen Glocke (1050, Kettenbrückengasse 9.) kerthelyiségét találta az újságírókból, dizájnerekből, építészekből, köztisztviselőkből és a gazdasági élet szereplőiből álló zsűri.

 


 Freiwild - hörBAR.trinkBAR.essBAR Copyright: WKW/Florian Wieser


Klee am Hanslteich Copyright: WKW/Florian Wieser


Gasthaus zur Goldenen Glocke Copyright: WKW/Florian Wiese
r


Külön díjjal, Goldene Jetti-vel jutalmazták a legjobb bécsi szabadidős projektet. Erre az elismerésre olyan vállalkozások pályázhattak, amelyek sikeresen megvalósított innovatív koncepciójukkal fenntarthatóan gazdagítják az osztrák főváros életminőségét. A díj a mára fogalommá vált bécsi jellegzetességről, Jetti néniről (Jetti Tant) kapta a nevét, aki egykor a gyerekek szórakoztatásáról gondoskodott az úri családoknál.

Test és lélek kategóriában a Waldseilpark Kahlenberg vihette haza az elismerést. A fák koronája között kialakított kötélpark ügyességet, rátermettséget és jó egyensúlyérzéket igénylő akadálypályával várja a kalandra és élményre vágyókat.

 


Waldseilpark Kahlenberg Copyright: WKW/Florian Wieser


Kultúra és élmény kategóriában a Cirque Rouge elnevezésű rendezvénysorozaté lett a Goldene Jetti Díj. A Volkstheater Vörös Bárjában 2-3 havonta megrendezett különleges hangulatú táncos estet börleszk elemek teszik egyedülállóvá és utánozhatatlanná.

 


Cirque Rouge Copyright: Cirque Rouge
 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play