Bécsben már felállították a karácsonyfát

2013. november 5.

print

Bécsben már felállították a karácsonyfát

Felállították Bécsben a harminc méter magas fenyőfát a városháza előtt kedden. A mintegy százéves, hat tonna súlyú és harminc méter magas fát a stájerországi Bruck an der Mur városhoz tartozó erdőből szállították az osztrák fővárosba.A felékesített fenyő díszkivilágítását november 16-án kapcsolják majd fel, ezzel együtt megnyitva az idei karácsonyi vásárt.

Felállították Bécsben a harminc méter magas fenyőfát a városháza előtt kedden. A mintegy százéves, hat tonna súlyú és harminc méter magas fát a stájerországi Bruck an der Mur városhoz tartozó erdőből szállították az osztrák fővárosba. Bruck an der Mur az egyik legrégibb osztrák város, idén ünnepelte 750 éves jubileumát. A várost először egy 1263. augusztus 7-i keltezésű oklevélben említik.

 


A felékesített fenyő díszkivilágítását november 16-án kapcsolják majd fel, ezzel együtt megnyitva az idei karácsonyi vásárt.

 

 


A fának sok kritériumnak kell megfelelnie, és a tökéletes példányt nem is könnyű megtalálni: az erdészek heteken át keresték a megfelelőt - mondta el Bernd Rosenberger, Bruck polgármestere.

 


A bécsi városháza előtt 1959 óta minden karácsony előtt felállítanak egy minden évben más-más tartományból érkező fát, amelyet aztán ünnepi díszbe öltöztetnek. Karácsony elteltével pedig a fenyőt feldolgozzák – rovarszálloda lesz belőle.

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyfa-hotel rovaroknak Bécsben

Bécs karácsonyi pompában

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play