Legyél ufó Bécsben!

2013. december 10.

print

Legyél ufó Bécsben!

A bécsi Műszaki Múzeum új interaktív kiállításán a látogatók kipróbálhatják, milyen űrhajós képességekkel rendelkeznek, felfedező útra indulhatnak egy Mars-Roverben, vagy akár megalkothatják saját virtuális "idegen lényüket" is."Kilövés" az ŰR-be c. kiállítás megnyitását követő első héten már mintegy 40.000 ember látta az új kiállítást a bécsi Műszaki Múzeumban (Technisches Museum).

 


A 2014 júniusáig megtekinthető "ŰR" elnevezésű interaktív kiállításnak köszönhetően a bécsi Műszaki Múzeum telis-tele van űrkorszakbeli tárgyakkal. Az űr témakört alaposan körbejáró show több mint 600m2-es teret kapott, és a vizsgált korszak a barokk idejétől a 20. századi űrutazásokon át egészen a jövőre vonatkozó, még a mai fejlettségi szinten is talán futurisztikusnak ható elképzelésekig húzódik.

 


Fotó: Technisches Museum


Az univerzumban tett utazás során az ŰR kiállítás sajátos képet ad a Föld bolygóról is: megmutatja, hogyan fonódik össze mindennapi életünk és az "űrutazás". Legyen az a napi időjárás-jelentés, mobiltelefonálás, műholdas televíziózás vagy a földrajzi tájékozódás, az űrtechnológia ma már az élet minden területén jelen van, és Ausztria az ezt elősegítő nemzetközi űrkutatások terén fontos szerepet tölt be.

 


Fotó: Technisches Museum


A kiállítás bemutatja a Marsot is, ezt a rejtélyes égitestet, amelyen az ember kitartóan kutat az élet nyomai után, az utolsó szekciót pedig a rendezők a távoli világoknak szentelték, felcsillantva a reményt, hogy talán sikerül felfedezni egy második Földet, annak ellenére, hogy tudjuk, ma még nincs a kezünkben az ehhez szükséges technológiai tudás.

 


Fotó: Technisches Museum


A kiállítás interaktív állomásain a látogatók testközelből ismerkedhetnek az űrutazás vívmányaival: a "Térhajlás" állomáson kipróbálhatják, milyen űrhajós képességekkel rendelkeznek, a következő teremben felfedező útra indulhatnak egy Mars-Roverben, vagy akár megalkothatják saját virtuális "idegen lényüket" is.

(APA/OTS)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play