George Clooney Az utolsó vacsora előtt pózolt

2014. február 17.

print

George Clooney Az utolsó vacsora előtt pózolt

Engedélyezhetik az olasz múzeumokban a műkincsek fényképezését.Ez a jó hír George Clooney-nak is köszönhető, aki fotókat készített Milánóban a Leonardo da Vinci festette Az utolsó vacsora előtt. A Műkincsvadászok című film rendezője és színésztársai a fotót rögtön feltették saját internetes oldalaikra - pedig a freskó fotózása tilos.





Az olasz múzeumokban őrzött remekművek, köztük Michelangelo Dávidja fotózásának engedélyezését kérte a firenzei műemlékvédelmi hivatal a kulturális minisztériumtól.

 


A szervezet azt követően állt elő az ötlettel, hogy a firenzei Akadémián tíz napon át a látogatók okostelefonokkal és táblagépekkel lefényképezhették a Dávid-szobrot és Michelangelónak az ott kiállított többi márványszobrát - adta hírül a szerdai olasz sajtó.

Innen eredt a kezdeményezés, hogy a fotózást Firenze és Olaszország többi múzeumában is engedélyezzék. A múzeumokban őrzött műkincsek fényképezését egy 1993-as olasz törvény tiltja, amelyet 2000-ben a mobiltelefonokra is kiterjesztettek.

A firenzei műemlékvédelmi hivatal szerint azonban a tiltás idejétmúlt, a technológia rég meghaladta a korlátozásokat. A hivatal hozzátette: az okostelefonokkal készített felvételek nem okoznak kárt az alkotásokban, ugyanakkor növelhetik a turisták számát. A látogatók többsége ugyanis ma már azért is megy múzeumba, hogy saját telefonjával, táblagépével lefotózza a neki tetsző műveket. Vagy saját magát a művek társaságában.

 


A hírt közlő olasz internetes honlapok ezt rögtön azzal a felvétellel támasztották alá, amelyet George Clooney amerikai színész-rendező készített Milánóban a Leonardo da Vinci festette Az utolsó vacsora előtt. A Műkincsvadászok című film rendezője és színésztársai a fotót rögtön feltették saját internetes oldalaikra - pedig a freskó fotózása tilos. 

(MTI)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play