» Olaszország

» Olaszország » Liguria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az álomszép városka Liguria egyik legszebb szeglete.


Portovenere egy kis tengerparti falu a La Spezia-öbölben, a Riviera di Levante keleti végén. Az olasz település Liguria régióhoz tartozik, amely Olaszország északnyugati partvidékén található.

Portovenere történelmi faluja a Kr. u. 2. századból származik, amikor a rómaiak kikötője volt, amelyet a Galliába és Spanyolországba vezető útvonalakon használtak. Páratlan kilátást kínál a part mentén egymáshoz közel sorakozó házakkal, a Doria-kastéllyal, a genovai katonai építészet figyelemre méltó példájával és a sziklán álló San Pietro-templommal, amelyet a genovaiak egy korai keresztény templom maradványaira építettek.

Portovenere partjainál található a három sziget, Palmaria, Tino és Tinetto, amelyek nemcsak természeti szépségük miatt figyelemre méltóak, hanem a korai kolostorok számos maradványa miatt is.

A borteraszokkal és olajfaligetekkel övezett hegyek által körülvett Portovenere festői módon simul a tenger feletti sziklákhoz. E festői szépség miatt az öblöt "Golfo dei Poeti"-nek, azaz a "Költők öblének" is nevezik.

A színesre festett halászházak szorosan egymás mellé simulnak Portovenere rakpartfalán, amelynek lábánál húzódik a kis kikötő a halászhajókkal. Amikor a napfény rásüt a pasztellszínű homlokzatokra, a falu kibontakoztatja egyedülálló festői varázsát.

A San Pietro-templom egy sziklás kiemelkedésen trónol Portovenere partjainál.

A tengerparti falu előtt, egy meredek sziklán dacol a széllel és az időjárással a régi helyi San Pietro templom. Eredetileg a "Portus Veneris", egy Vénusz-templom állt a helyén az 1. században, amelynek a kis falu a nevét köszönheti.

Mindezek fölé magasodik a hatalmas Doria-vár, amelyet egykor a 12. században építettek a magas sziklamasszívumon a kalóztámadások elleni védelemként, és amely ma is látogatható.

Portovenere a Cinque Terre öt településével és a Palmaria-szigetek kis szigetláncával együtt az UNESCO Világörökség része. Tartomány:Liguria
Cím:Portovenere
GPS: 44° 3′ 2.3778″, 9° 50′ 4.0506″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward