Döntsd el a bécsi virágok színét!

2014. június 13.

print

Döntsd el a bécsi virágok színét!

Internetes szavazással döntik el, milyen legyen a virágágyások színe jövőre Bécsben. Aki szeretne beleszólni, az 2014. június 23-ig megteheti.

Most először a bécsiek dönthetik el, milyen színűek legyenek jövőre a város virágágyásai. Az érdeklődők három koncepció közül választhatnak és június 23-ig szavazhatnak.

 


A bécsi városi kertészet, a Blumengärten Hirschstetten első alkalommal hirdetett internetes virágágyás-szavazást, amelynek keretében arról dönthetnek a bécsiek, hogy milyen színben pompázzanak jövőre az osztrák főváros közterületein található virágágyások.

 


Ulli Sima környezetvédelmi tanácsnok, Copyright: Houdek / PID


Az érdeklődők három lehetőség közül választhatnak. A „Fényjáték vörösben és lilában” elnevezésű variáció karmazsinvörös oroszlánszájból, ernyős verbénából, lila verbénából és évelő díszgyertyából áll. Piros begóniát, évelő díszgyertyát és ernyős verbénát takar a „Rózsaszín fogadóbizottság” névre keresztelt összeállítás, míg díszgyertya, menyecskeszem és lisztes zsálya alkotja a „Nap üdvözlete sárgában” nevű kompozíciót. Szavazni 2014. június 23-ig lehet a www.wiener-blumenbeete.at oldalon.

 


Schönbrunni kastély virágágyással, Copyright: Schaub-Walzer / PID


A bécsi kertészeti vállalat – ahova a hirschstetteni kertészet is tartozik – évente 1.500 virágágyás beültetéséről és ápolásáról gondoskodik, a zöldterületek megtervezése és kialakítása évek óta külön a város számára kifejlesztett koncepció mentén történik. Ez kizárólag olyan növények felhasználását engedélyezi, amelyek megfelelnek a városi klíma és a fokozott igénybevétel jelentette kihívásoknak. A kertészet is ezen irányelvek mentén tervezi meg a virágágyások beültetését úgy, hogy azok egységesek legyenek és színben is harmonizáljanak egymással.

 


Virágágyás szoborral, Copyright: Schaub-Walzer / PID


„A bécsi virágágyások olyanok, mint a város névjegykártyái. Nagyon örülök, hogy együtt dönthetjük el, hogy jövőre miként nézzenek ki” – mondja Ulli Sima környezetvédelmi tanácsnok.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play