Bécsben találkozhatsz Thomas Brezinával!

2014. június 18.

print

Bécsben találkozhatsz Thomas Brezinával!

A bécsi olvasófesztivál csúcspontja lesz pénteken a Magyarországon is népszerű gyermekkönyvíró, Thomas Brezina legújabb, „Erősáram – Ki találja meg Dr. Dunkelsteint” c. detektívtörténetének bemutatója, amelyből tízezer példányt ingyen haza is vihetnek a résztvevők.A bécsi olvasófesztivál csúcspontja lesz pénteken a Magyarországon is népszerű gyermekkönyvíró, Thomas Brezina legújabb, „Erősáram – Ki találja meg Dr. Dunkelsteint” c. detektívtörténetének bemutatója, amelyből tízezer példányt ingyen haza is vihetnek a résztvevők.

 


Thomas Brezina legújabb detektívtörténetének tízezer példányát osztják ki a bécsi iskolások között az idei Olvasófesztivál keretében. Fejenként három könyvet szintén hazavihetnek a nyári szünetre.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Bécsi Városházán a gyerekeknek szóló olvasófesztivált, a Kinderlesefestet az osztrák tanév utolsó napján, 2014. június 20-án. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse az olvasást a legfiatalabb generáció körében.

 


Christian Oxonitsch oktatásért felelős városi tanácsnok a tavalyi Olvasófesztiválon.
Copyright: Votava / PID

 

A fesztivál egyik csúcspontja a Magyarországon is népszerű gyermekkönyvíró, Thomas Brezina legújabb detektívtörténetének bemutatója lesz, amelyből tízezer példányt ingyen haza is vihetnek a résztvevők. Az „Erősáram – Ki találja meg Dr. Dunkelsteint” című könyv Bécsben játszódik, főhőse Florentina Wuss – röviden Flo –, aki barátjához, Bennihez és annak testvéréhez, Lukashoz fordul segítségért, amikor Dr. Dunkelstein szörnyűségekkel fenyegeti meg a várost. Az első áramszünetek után pedig kalandos és veszélyes keresgélés veszi kezdetét sok meglepetéssel és titokkal, és az is kiderül, miként kerül az áram a konnektorba.

 


Copyright: Votava / PID


De nemcsak ezzel a történettel lehetnek gazdagabbak a bécsi gyerekek, hanem a fesztiválon bemutatott negyvenezer könyv közül fejenként hármat-hármat ingyen haza is vihetnek nyári olvasmánynak. A programot dedikálás, felolvasások és sakkiskola színesíti.

Az akciót az Echo Medienhaus támogatja, amely több más irodalmi nagyrendezvény szervezője is. „Az irodalomhoz és a nyelvtudáshoz való hozzáférés a nyitott és liberális társadalom alapja. A Kinderlesefesttel évente tizenháromezer gyereket nyerhetünk meg az irodalomnak, akikből a jövő olvasói lesznek” – magyarázza a kiadó tulajdonosa, Christian Pöttler a világon egyedülálló rendezvénnyel kapcsolatban.

Korábban:

Brezina kalandhegy Tirolban

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play