Ez a 10 legszebb osztrák látnivaló

2014. június 27.

print

Ez a 10 legszebb osztrák látnivaló

A Tripadvisor látogatói ezeket az épületeket szeretik a legjobban Ausztriában. Az idei Travellers‘ Choice osztrák nyertesei mind Ausztria kulturális örökségébe tartoznak.A Tripadvisor látogatói ezeket az épületeket szeretik a legjobban Ausztriában. Az idei Travellers‘ Choice osztrák nyertesei mind Ausztria kulturális örökségébe tartoznak.

 


10. helyezett a Peterskirche Bécsben

A Graben közelében található Peterskirche a bécsi barokk építészet egyik legszebb példájának számít. A mai templom helyén épült kora középkori templom 1661-ben leégett. Az új templom építését 1701-ben kezdték meg, Gabriel Montani, majd Johann Lukas von Hildenbrandt vezetésével. A tervek a római Szent Péter-bazilika alapján készültek. 1722-re a templom nagy része elkészült, és 1733-ban szentelték fel. Ezzel ma a Peterskirche Bécs második legrégibb templomának számít. Nem szabad kihagyni a toronyból elénk táruló kilátást sem!

 

10. helyezett a Peterskirche Bécsben


9. helyezett a salzburgi Mirabell kastély és kert

A Salzburgba látogató turisták kedvenc célpontja a barokk Mirabell kastély és a hozzátartozó kert. A kastélyt 1606-ban építtető Wolf Dietrich von Raitenau érsek minden vágya az volt, hogy az itáliai reneszánsz szépségét sikeressen ültesse át a salzburgi tájba. A XVIII. Század elején átépíttették Johann Lukas Hildebrandt tervei alapján, aki csodálatos barokk kastélyt varázsolt belőle. 1818-ban a kastély csaknem teljesen leégett. Az újjáépítés során csak a főhomlokzat és a belső udvar őrizte meg az eredeti barokk látványt.

A kastélyparkot 1690-ben Fischer von Erlach tervezte. Érdekesség az 1715-ből származó márványtörpék a Törpekertben. Ezek a figurák egy olasz ütős labdajáték tartozékai, egykor Salzburgban élt valós személyekről mintázták őket.

 

9. helyezett a salzburgi Mirabell kastély és kert


8. helyezett a Melki Apátság

A Melki Apátság, a több mint 900 éves egyházi és kulturális központ a Világörökség része. Ausztria egyik legjelentősebb barokk építménye, az osztrák Dunakanyar, a Wachau jelképe.

Feltétlenül érdemes meglátogatni a könyvtárat, mely talán a legszebb Közép-Európában. A nagy könyvtárteremben kb. 16. 000 könyv található. A bámulatos gazdagságú könyvtár ihlette Umberto Eco A rózsa neve című, 1980-ban megjelent, világsikert aratott regényét, melynek egyik főszereplője Adso von Melk, vagyis Melki Adso. A regény eleje és vége ezen a helyen játszódik.

 

8. helyezett a Melki Apátság


7. helyezett Hohensalzburg vára Salzburgban

A Salzburg felett trónoló 1077-ben Gebhart érsek által építtetett és a XV. század végén jelentősen kibővített Festung Hohensalzburg, azaz Hohensalzburg vára Közép-Európa legnagyobb, teljesen épen fennmaradt erődítménye.

 

7. helyezett Hohensalzburg vára Salzburgban


6. helyezett a bécsi Városháza

A bécsi Városháza (Rathaus) 1872–83 között épült, Friedrich Schmidt alkotása. A neogtikus épület mintája a késő középkori holland vásárcsarnok, a brüsszeli városháza. A építmény közepén álló 98 m magas torony tetején páncélos-lándzsás lovag vasszobra látható. A Városháza előtti téren rendezik meg minden évben a híres bécsi adventi vásárt.

 

6. helyezett a bécsi Városháza


5. helyezett a bécsi Stephansdom

A Stephansdom Bécs egyik jelképe, Ausztria legjelentősebb gótikus építménye. A bécsiek által Stefflnek becézett templom 107 méter hosszú és 34 méter széles. Az egykori Osztrák-Magyar Monarchiában a Stephansdom déli tornyánál, amely 136,4 méter magas, nem építhették magasabbra a templomtornyokat. Érdemes felkapaszkodni a templomtoronyba (343 lépcsőfok!), hogy feltáruljon a város csodálatos panorámája!

 

5. helyezett a bécsi Stephansdom


4. helyezett a Hofburg Bécsben

1918-ig a Hofburg a Habsburg császárok hatalmas birodalmának központja volt. A Hofburg 18 szárnyból, 19 udvarból, és 2600 helyiségből áll. Manapság több mint két tucat világhírű gyűjteményt tekinthetnek meg a látogatók a Hofburgban. A kulturális élményt kávéházak, éttermek és parkok egészítik ki. A Nemzeti Könyvtár és a Sissi Múzeum is itt kapott helyet. Az épület leglátványosabb eleme a Szent Mihály-szárny, amelynek kupolája 50 méter magas. Egy bécsi látogatáskor kihagyhatatlan programm a császári lakosztályok - Ferenc Józsefé, s ehhez csatlakozik Erzsébet magánlakosztályának – megtekintése.

 

4. helyezett a Hofburg Bécsben


3. helyezett Otto Wagner mesterműve, a Steinhofi Leopoldskirche

A templom nemcsak Bécsben egyedülálló, hanem az egész világon nincs hozzá fogható. A bécsi templomot 1904 és 1907 között építették Otto Wagner (1841-1918) a modern építészet úttörőjének tervei nyomán. A domború aranylapocskákból álló kupola, a külső, díszítő szobrok, a szegecsek a falakon kívül, belül az üvegmozaik ablakok, amelyeket Koloman Moser (1868-1918) készített, a nyitott, kör alakú oltár mind a bécsi szecesszió (Wiener Jugendstil) jegyeit viselik.

 

 3. helyezett Otto Wagner mesterműve, a Steinhofi Leopoldskirche


2. helyezett a Belvedere kastély

A pompázatos Belvedere barokk kastély ma Ausztria egyik legjelentősebb művészeti gyűjteményének számít, amely az osztrák művészet remekeit mutatja be a középkortól a jelenkorig. A csodás épületegyüttest és parkot Savoyai Jenő herceg nyári rezidenciájaként építették 1714 és 1723 között. A kastélyt J. L. von Hildebrandt tervezte. Itt található a világ legnagyobb Gustav Klimt-festménygyűjteménye.

 

2. helyezett a Belvedere kastély


1. helyzett a Schönbrunni kastély

A császári család nyári lakhelyéül szolgáló Schönbrunni kastély és a 160 hektár területű park 1996 óta az Unesco Világörökség része. A kastély 1441 terméből mintegy 45-et tekinthetünk meg. 

 

1. helyzett a Schönbrunni kastély

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu