Drágább lett a bécsi tömegközlekedés

2014. július 1.

print

Drágább lett a bécsi tömegközlekedés

2014. július 1-jétől többet kell fizetni a busz-, metró- és villamosjegyért Bécsben. A vonaljegy ezentúl 2 euró 20 centbe kerül, és változott a turisták által kedvelt napi-, 48 órás és 72 órás jegy ára is. A régi jegyek még az év végéig felhasználhatók.

 

A szolgáltatási színvonal fenntartása és a folyamatos infrastrukturális fejlesztések biztosítása érdekében 2014. július 1-jével megemelte viteldíjait a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien. A vonaljegyért az eddigi 2 euró 10 cent helyett ezentúl 2 euró 20 centet kell fizetni, a hetijegyért 15 euró 80 cent helyett 16 euró 20 centet, a havibérletért pedig 47 euró helyett 48 euró 20 centet.


Copyright: Johannes Zinner / Wiener Linien

Változott a turisták által is kedvelt napi-, 48 órás és 72 órás jegy ára is. A Netzkarte 24-Stunden-Wien mostantól 7 euró 60 centbe, a kétnapos változata 13 euró 30 centbe, a három napig érvényes Netzkarte 72-Stunden-Wien pedig 16 euró 50 centbe kerül.


Copyright: Christoph H. Breneis / Wiener Linien

Nem kell többet fizetniük az utazásért ugyanakkor a diákoknak, az egyetemi- és főiskolai hallgatóknak valamint a nyugdíjasoknak sem. Szintén változatlan maradt az éves bérlet ára, vagyis birtokosai továbbra is napi 1 euróért használhatják a bécsi tömegközlekedést. A Wiener Linien közleménye szerint ez azt jelenti, hogy az utasaik több mint fele számára minden változatlan maradt.

A 2014. július 1-je előtt vásárolt jegyek még az év végéig felhasználhatók, utána pedig – a különbözet kiegyenlítésével – újakra cserélhetők. Nem változott a bliccelésért járó büntetés sem: akit rajtakapnak, annak 103 eurót kell fizetnie.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play