Ilyen volt a Bastille napi tűzijáték Párizsban

2014. július 14.

print Hetedhétország.hu

Ilyen volt a Bastille napi tűzijáték Párizsban

Délelőtt a francia hadsereg katonái vonultak a párizsi Champs-Élysées sugárúton a Bastille napján rendezett katonai parádén, mely idén az első világháború kitörésének 100. évfordulójára is emlékezett. Az ünnepség este a párizsi Eiffel-toronynál tűzijátékkal zárult.

Az első világháború kitörésének századik évfordulóján a nemzetek közti megbékélés jegyében rendezett látványos katonai bemutatót – amelyen mintegy 5 ezer katona vonult fel a francia főváros híres sugárútján, a Champs-Elysées-n – a hagyományoknak megfelelően Francois Hollande államfő a Köztársasági Gárda lovasainak kíséretében nyitotta meg. A felvonulást több ezren követték a helyszínen figyelemmel.

A francia nemzeti zászlót az európai lobogó követte, majd a nyolcvan nemzet 3-3 katonája vonult fel hazája zászlajával – köztük Magyarország is.

A nemzeti alakulatokat követték a francia légiós, szárazföldi és lovas katonák. Utánuk következtek a haditechnikai eszközök. A világ egyik legszebb sugárútja felett eközben a francia légierő 54 repülőgépje húzott el. Az ünnepség zárásaként békegalambokat eresztettek a magasba, amit este a párizsi Eiffel-toronynál tűzijáték követett.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play