Gyaloghíd épült a Trevi-kút fölé

2014. július 22.

print

Gyaloghíd épült a Trevi-kút fölé

Különleges hídszerkezetet emeltek a helyreállítás alatt levő Trevi-kút közepén. A látogatók ezen közlekednek, egészen közelről látva a műemléket.





Ritka élményt kínál a 17. századi szökőkút medencéje fölött emelt pontonhídon való séta. A híd július végéig minden nap 16 és 21.30 óra között tart nyitva. Egyszerre száz embert engednek fel rá. Augusztustól a pontonhíd reggel fél tíztől este fél tízig tart nyitva, és akkor már 240 fős csoportokban lehet majd végigsétálni rajta.

Róma lakosai és a turisták első alkalommal mintegy beléphetnek a város egyik jelképének számító műemlék kellős közepébe.

A szerkezet azt is lehetővé teszi, hogy a tervek szerint 2015 őszéig tartó helyreállítás alatt sem kell a szökőkutat lezárni. A turisták a hídról dobhatják be - igaz, a víz nélküli medencébe - aprópénzüket, hogy visszatérhessenek Rómába. A pontonhídról egyenesben követhető a restaurátorok munkája is.

A Trevi-kút helyreállítása a restaurofontanaditrevi.it honlapon, valamint a Fontana di Trevi okostelefon-alkalmazáson is valós időben követhető.


A műemlék kétmillió euróba kerülő restaurálását a Fendi nővérek vezette olasz divatház finanszírozza.

Fendiék bejelentették, hogy a Trevi-kút restaurálása után hozzá kívánnak járulni a Róma városközpontjában tervezett új látványvilágítás kiépítéséhez is.

Korábban:

MEGKEZDŐDÖTT A RÓMAI TREVI-KÚT RESTAURÁLÁSA





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play