A sétálóké lett a római Spanyol-lépcső környéke

2014. július 28.

print MTI/Hetedhétország.hu

A sétálóké lett a római Spanyol-lépcső környéke

A Piazza di Spagna teljesen a turistáké és a sétálóké lett. Az eddig is korlátozott forgalmú római városrészbe mostantól a taxik sem hajthatnak be.

Róma belvárosának újabb részét zárták le a járműforgalom elől: hétfőtől a Spanyol-lépcsőt övező utcák váltak gyalogosövezetté. Az eddig is korlátozott forgalmú római városrészbe mostantól a taxik sem hajthatnak be. A Piazza di Spagna teljesen a turistáké és a sétálóké lett.

A Spanyol-lépcső előtti téren kiszélesítették a járdákat. A tervek szerint november végére a Spanyol-lépcső és a közeli Popolo tér közötti teljes terület gyalogosövezetté válik.

A Spanyol-lépcső a második helyszín a római belvárosban, amelyet a 2013-ban megválasztott főpolgármester, Ignazio Marino gyalogosövezetté változtatott. Az első tavaly nyáron a Forum Romanum és a Colosseum közötti sugárút volt.

A római kereskedők szövetsége fenntartással fogadta az újabb gyalogosövezet bevezetését, hangsúlyozva, hogy ennek biztonságos működtetéséhez a rendőri jelenlét megerősítése szükséges, máskülönben a belváros az utcai árusok és a tolvajok területévé válik.

A kereskedők szerint ezt történt a Forum Romanum környékén is, ahol a gyalogosövezet üzletek bezárásához és a kisebb súlyú bűncselekmények elszaporodásához vezetett.

A magyarul Spanyol-lépcsőnek nevezett lépcsősor olaszul a Trinita dei Monti névre hallgat a tetején álló templom után. Spanyolnak a lépcső alatti Piazza di Spagna teret nevezik az egykor itt levő spanyol nagykövetség miatt. 

A világ egyik leghíresebb lépcsője a Rómába érkező turisták egyik zarándokhelye. Ismertté tette A római vakáció amerikai film itt forgatott jelenete is. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play