Salzburgi Ünnepi Játékok gyerekeknek

2014. július 29.

print

Salzburgi Ünnepi Játékok gyerekeknek

A Salzburgi Ünnepi Játékok alatt a turisták számára minden este opera előadásokat vetítenek a Kapitelpaltzon felállított óriás vetítővászonra. Péntektől vasárnapig pedig 16 órától a gyerekek színes összeállítást láthatnak gyerekoperákból, balettelőadásokból.

A Salzburgi Ünnepi Játékok alatt a turisták számára minden este opera előadásokat vetítenek a Kapitelpaltzon felállított óriás vetítővászonra. Péntektől vasárnapig pedig 16 órától a gyerekek színes összeállítást láthatnak gyerekoperákból, balettelőadásokból. A július 26-tól augusztus 31-ig tartó vetítésekre a belépés ingyenes.

 


Az idei fesztivál, amelyet hivatalosan Heinz Fischer osztrák államfő nyit meg július 27-én, átfogó témaként a száz éve kitört első világháborúra reflektál. A szervezők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a művészetek békéltető erejébe vetett hit szolgált alapgondolatul az Ünnepi Játékok létrehozásához.

 


A fesztivál szülőatyjai, Max Reinhardt és Hugo von Hofmannsthal munkájához nagy segítséget nyújtott a kiemelkedő osztrák zeneszerző, Richard Strauss is. Richard Strauss születése 150. évfordulójának tiszteletére szerepel a fesztivál műsorában Richard Strauss operája, A rózsalovag. A művet első ízben vezényli Zubin Mehta, Lerchenaui Ochs báró szerepében pedig a fiatal Günter Groissböck lép fel.

 


Ünnepi szereposztásban kerül műsorra Giuseppe Verdi operája, A trubadúr: Leonorát Anna Netrebko, Azucenát Marie-Nicole Lemieux, Manricot Francesco Meli énekli, Luna gróf szerepében Plácido Domingo lép színpadra. Nagy várakozás előzi meg Marc-André Dalbavies Charlotte Salomon című operáját, amely a Salzburgi Ünnepi Játékok felkérésére íródott, az idei világháborús tematika jegyében. Az ősbemutatót személyesen Dalbavie vezényli, a rendező Luc Bondy. Az opera egy valóságos személy, Charlotte Salomon festőművésznő történetét dolgozza fel, akit 26 éves korában Auschwitzban küldtek a halálba.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play