» Szlovákia

» Szlovákia » Eperjesi kerület » Tátra


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Bélai-havasokban élnek a legnagyobb létszámú zergecsordák.


A Magas-Tátra és a Bélai-Tátra karnyújtásnyira vannak egymástól és az egyik szebb, mint a másik. Budapestről autóval négy órán az út.

A Szlovákia északkeleti részén elterülő Bélai-Tátra (Belianske Tatry) hab a tortán, vagyis a Tátrán. A Bachleda-völgy (Bachledova dolina) legnagyobb attrakciója a lombkorona sétány. A 32 méter magas spirálisan tekeredő toronyba tetejéről nemcsak a magashegyi növény- és állatvilágot figyelhetjük meg, de lélegzetelállító kilátásokban is gyönyörködhetünk.

A környéken természetesen kiváló sípályák is találhatók. A sífutás és a freeride szerelmesei is megtalálják számításukat. Gyerekei tökéletes szórakozást találnak a bőséges programot kínáló gyerekvilágban.

Különleges élmény egy lófogatos sétakocsikázás a népszerű Zsgyár (Ždiar) falucska mesébe illő faházai között.

És ha már elege lesz a hidegből, pihenhet a közeli Thermal Park Vrbov termálvizében.  A nem messze található Bélai-barlang meglátogatása is jótékony hatással lehet az egészségére, a rendkívül tiszta levegőjét szpeleoterápiára is használják. Ezenkívül a barlangnak kifogástalan az akusztikája, így a bejárás során lehetőség adódik meghallgatni részleteket azokból a koncertekből, amelyek a barlangban zajlottak.Tartomány:Eperjesi kerület
Cím:Belianske Tatry
GPS: 49° 14′ 29.80626″, 20° 13′ 29.54312″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward