Menyasszonyi vízfátyol az erdőben

2014. augusztus 12.

print

Menyasszonyi vízfátyol az erdőben

Egy vízfátyol húzódik cikkcakk vonalban, 40 méteren keresztül Franciaország közepén. A látogatók választhatnak, mikor átsétálnak alatta: vizesek lesznek, vagy egy erre a célra kitalált famenedék segítségével szárazak maradnak.Egy vízfátyol húzódik cikkcakk vonalban, 40 méteren keresztül Franciaország közepén. A látogatók választhatnak, mikor átsétálnak alatta: vizesek lesznek, vagy egy erre a célra kitalált famenedék segítségével szárazak maradnak.

 


Egy vízfátyol húzódik 40 méteren keresztül Franciaország közepén. A projektet Louis Sicard álmodta meg.

 

Louis Sicard álmodta vízfátyol


Sicard, Emil Yusta építésszel és Thorsten Fischer asztalossal dolgozott együtt, hogy felépítsenek egy fenyő építményt, melyen egy akvadukthoz hasonló csatorna vezet keresztül. Az építmény cikkcakk vonalban halad át Franciaország Massif du Sancy tájegységén.

"A vízfüggönyt Bridal Veil-nek (menyaszonnyi fátyol) kereszteltük el a megjelenése miatt" mondta Sicard.

 

Louis Sicard álmodta vízfátyol


A háromszög alakú csatorna alját 4000 lyuk tagolja, melyekből a víz fátyolként zuhan alá. "Mikor süt a nap, a fény és árnyék játéka varázslatos jelenetet idéz elő a vízen" mondta Sicard.

A vízfüggöny a Rossignolet vízesésnél kezdődik, ez tölti fel a csatornát. A látogatók választhatnak, mikor átsétálnak alatta: vizesek lesznek, vagy egy erre a célra kitalált famenedék segítségével szárazak maradnak.

 

Louis Sicard álmodta vízfátyol


A projektet a Horizons Sancy művészeti és természeti fesztiválra készítették el, melynek köszönhetően a környéken számos ehhez hasonló művészeti alkotás látható.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu