Monacóban van a világ legdrágább lakása

2014. szeptember 8.

print Hetedhétország.hu

Monacóban van a világ legdrágább lakása

Le akar csúszni a táncteremből egyenesen a medencébe egy csúszdán? És mit szólna egy akadálytalan kilátáshoz a mediterrán tengerre? Akár hiszi, akár nem, ez a lakás létezik... és az Öné lehet 300 millió euróért.





Monaco a gazdagok és híresek játszótereként ismert - A WealthInsight felmérése szerint majdnem minden harmadik lakója milliárdos. De hamarosan még nagyobb hírnevet szerezhet a híres Grand Prix és sok kaszinó mellett, hiszen most már a világ legdrágább apartmanja is itt lesz megtalálható.

A Sky Penthouse névre hallgató lakás 3.300 négyzetméter nagy, a nemsokára teljesen felépülő Odeon torony tetején lesz.

Maga a torony 170 méter magas lesz 70 lakással, az itt élőknek "ötcsillagos élményt" biztosít. Egy wellness center is lesz az épületben csak a lakóknak, fitness teremmel, szaunával, és sok-sok medencével.

A Sky Penthouse 5 - lifttel összekötött - emeleten helyezkedik el, és sok más mellett tartalmaz 5 hálószobát, nappalit, étkezőt, minden emeleten konyhát, privát mozit, szaunát és medencét- mely egy csúszdán is elérhető.

2015 szeptemberében tervezik az átadást, az ingatlanberuházó 300 millió euróért készül piacra bocsátani (100 milliárd forint), mely valószínüleg a világ legdrágább apartmanjává fogja tenni.

"Egy ilyen lakást, mint ez, nem eladnak, hanem megvesznek" mondta Niccolo Marzacco ingatlanberuházó egy interjúban a Challanges nevű francia magazinnak.

Azonban Monaco nem ismeretlen az "over-the-top" (a csúcs feletti) lakások terén. Egy 2014-es felmérésben Savills ingatlanügynökség szerint a város "egy különlegesen értékes ritka gyémánt" az ultra-gazdag világban.

A város azonban mérete miatt korlátozva van, mondta a Savills. A területe Manhattan 6, Hong Kong 3 százalékát teszi ki, de az ulta-gazdagok érdeklődése a hely iránt különösen magas.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play