» Ausztria

» Ausztria » » Bécsi Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az alpannonia osztrák-magyar határon átnyúló együttműködés eredményeként létrehozott, közel 150 km hosszú túraútvonal, mely az alsó-ausztriai Semmering-től valamint a stájerországi Fischbach-tól egészen Kőszeg városáig vezet.


A természeti kincsekben és kulturális értékekben gazdag turistaút 6-7 nap alatt, 15-20 km-es egységekben járható végig az Alpok keleti nyúlványaitól egészen Pannóniáig. E két tájegység nevének összekapcsolásából ered az alpannonia elnevezés is. Semmering - Fischbach - Kőszeg: három kiváló kiindulópont a túrázás szerelmeseinek.

A főútvonalhoz számos mellékútvonal kapcsolódik, további egynapos túrák teljesítésére kínálva lehetőségeket.

A teljes hosszában 5-6 nap alatt végigjárható túraútvonal az Alpok térségében található Semmeringtől vagy Peter Rosegger osztrák író "erdei honától" indulva a kelet-stájerországi Joglland térségén keresztül vezet a Hochwechsel-re, majd a Bucklige Welt, a Borostyánkői- és Kőszegi-hegység területét érintve a Kőszeg mellett húzódó szőlőskertekig. A változatos táj természeti kincsei mellett információs pontok, kulináris különlegességek, kulturális értékek és wellness-ajánlatok várják a túrázót.

A túraútvonal összeköti az alpesi hegyeket a pannon térséggel, így a túrázó útja során megismerkedhet minkét terület természeti és tájképi értékeivel, klimatikus adottságaival és kulturális gazdagságával. Az alpannonia útvonala mindkét térségben a legszebb tájakon vezet keresztül, ezáltal a túrázók csodálatos panorámában gyönyörködhetnek és felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak.

A túraútvonal nehézségi fokozatai a nagyon könnyűtől a közepesen nehézig terjednek, hogy mind a családok mind a kényelmes túrázók igényeinek megfeleljenek. Az útvonal minden szakasza biztonságosan megközelíthető, családbarát és veszélyektől mentes, ezáltal biztosítva élményekben gazdag túrázási lehetőséget idősnek és fiatalnak egyaránt. Még a magasabban fekvő kilátópontok is kényelmesen megközelíthetők.

A Semmeringen illetve a Fischbach - Pretul - Stuhleck útszakaszon fantasztikus a kilátás a Hochschwab, Veitsch, Schneealpe, Rax, Schneeberg, a Bécsi-medence, a Bucklige Welt, a Fertő-tó, a Hochwechsel és Mürztal irányába.

A Hochwechselen körbepillantva látható a Semmering és az alpannonia főútvonal stájerországi szakasza, keleti irányban a dombvidék (Hutwisch, Kienberg és Hirschenstein), a közöttük húzódó völgyek és medencék (Wr. Neustadt, Pinka, Lafnitz) egészen a síkabb magyar területekig.

A további szakaszokon sem kell nélkülöznünk a szép panorámát, hiszen újabb kilátóhelyek gondoskodnak róla, mint a Hutwisch-i vagy a Redlschlag-i kilátó, az utóbbit formája miatt időközben "kuglóf" (Guglhupf) névre kereszteltek. A kilátó kitünő elhelyezésének köszönhetően nagyszerű kilátást nyújt minden irányba, északon a Fertő-tó felé, délen pedig a Koralpe irányába.

Az alpannonia következő útszakaszai is bővelkednek csodálatos kilátásban, köztük az oberkohlstätteni panorámaút, a hirschensteini kereszt, az osztrák-magyar határon álló Írottkő, vagy a Kőszeg feletti Óház-tető.

Az alpannonia útvonal magyarországi kiinduló- ill. végpontja a gazdag történelmi múltú Kőszeg városa, mely lankás szőlőskertjeivel az Alpok legkeletibb nyúlványa és a pannon síkság határán fekszik.

Az alpannonia nyugat-keleti és kelet-nyugati irányban is végigjárható, utóbbi esetben azonban nagyobbak a szintkülönbségek hegynek felfelé, ezért ezt az irányt a kihívásokat kedvelő túrázóknak ajánljuk.

A nyelvi akadályok legyőzését kétnyelvű útjelzések és német-magyar információs kiadványok segítik.

Az út mentén számos vendéglő és hegyi menedékház várja a túrázókat helyi és regionális ételkülönlegességekkel. Az egyes túraszakaszokon megkóstolhatjuk a stájer, alsó-ausztriai, burgenlandi és a magyar konyha specialitásait.GPS: 47° 35′ 38.292″, 14° 7′ 28.416″
Honlap: http://www.alpannonia.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward