» Ausztria

» Ausztria »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Európai vörösfenyő természetes elterjedési területei elsősorban az Alpok. Fertőtlenítő hatású, segít légúti betegségek esetén.


Az Európai vörösfenyő (Larix europaea) 2200 méter tengerszint feletti magasságig fordul elő, eléri a 40 méter körüli magasságot és akár 800 évig is élhet.

De nem csak a vörösfenyő fája különleges. Ha a fát a kérgén keresztül megcsapoljuk, a fa elveszíti gyantáját, amely illóolajokkal gazdagodik. Ezt "vörösfenyő szuroknak" is nevezik, és állítólag segít különböző fájdalmak, például reumás panaszok, tályogok vagy kelések ellen.

Többfelé is a boszorkányoktól védőerőt tulajdonítottak neki, ezért német nyelvterületen április 30-án hagyományosan vörösfenyőgallyakkal, úgynevezett „boszorkányseprűkkel” díszítették fel az ajtókat és az ablakokat. Egyes helyeken vörösfenyőkérget akasztanak gyermekeik nyakába, hogy az megvédje őket a gonosz tekintetektől. Tirolban úgy vélik, hogy a fogfájás örökre elmúlik, ha a kihúzott fogat egy vörösfenyő árnyékos oldalán elássák.

A vörösfenyő a második leggyakoribb fa Dél-Tirolban. Ez az egyetlen őshonos tűlevelű, amely ősszel elveszíti tűleveleit. Tavasszal újra virágzik. 

Illóolaj

Gyártási folyamat: Gőzdesztilláció, kb 500 kg vörösfenyő ágból kb 1 liter illóolajat nyernek.

Illatprofil: fűszeres, erős, balzsamos illat

Eredeti bio Európai vörösfenyő illóolaj a HetedhétshopbanGPS: 47° 35′ 38.292″, 14° 7′ 28.416″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward