» Ausztria

» Ausztria »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A lucfenyőolaj természetesen fanyar, fűszeres-friss illatával lenyűgöz, és az erdő frissességét hozza a lakásba. A friss erdei illat pihentető és stresszoldó hatással is van pszichénkre.


A Lucfenyő (Picea abies) 2000 méter tengerszint feletti magasságig fordul elő, eléri a 40 méteres magasságot és akár 600 évig is élhet. A lucfenyő a leggyakoribb fa Dél-Tirolban. 

A germán törzsek körében a lucfenyőt a védelem és az élet fájának tartották. Egyenes növekedésük a tisztánlátáshoz és az élet irányának meghatározásához társult. A görögök lucfenyőt használtak hajóépítéshez. Valószínűleg ezért szentelték a lucfenyőt Poszeidón tengeristennek.

A lucfenyők tűleveleit és gyantáját elsősorban a természetgyógyászatban használják fel: a világoszöld, fiatal luc hajtásai tavasszal C-vitaminban gazdagok, mézzel kombinálva köhögés elleni gyógyszert is készíthetünk belőlük. A tűk illatát az aromaterápiában is használják, például gőzfürdőként vagy a szaunában.

A lucfenyőolaj természetesen fanyar, fűszeres-friss illatával lenyűgöz, és az erdő frissességét hozza a lakásba. Az erdő illata gyógy- és wellness érzést kelt, nyugtatóan, ellazítóan hat elménkre. A lucfenyő is különösen hatékony gyógynövény, amely illóolajként fejleszti ki teljes hatékonyságát.

Klasszikus fürdőadalékként a lucfenyőolaj tisztítja a légutakat és enyhíti a megfázásos tüneteket. Nagyon népszerű a lucfenyőolaj belső felhasználása légúti megbetegedéseknél is. A lucfenyő olaj köptető hatású, kitágítja a légutakat és serkenti a légzést. Az illóolaj fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik reuma, köszvény és izomfeszülés esetén, valamint vérkeringést serkentő hatású.

A friss erdei illat pihentető és stresszoldó hatással is van pszichénkre.

Gyártási folyamat: Gőzdesztilláció, kb 650 kg darabolt lucfenyő ágból kb 1 liter illóolajat nyernek

Illatprofil: fűszeres, aromás, friss, finom tű illat

Eredeti bio Lucfenyő illóolaj a HetedhétshopbanGPS: 47° 35′ 38.292″, 14° 7′ 28.416″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward