» Ausztria

» Ausztria »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Havasi törpefenyő hegyi fenyőolaj légúti tisztító, gyulladáscsökkentő és köptető hatású.


A Havasi törpefenyő (Pinus mugo) 1800-2400 méter tengerszint feletti magasságban él az Alpokban, eléri a kb.3 méteres magasságot és akár 300 évig is élhet. 

A havasi törpefenyő fő előfordulási helyei az Alpokban, az Érchegységben, a Kárpátokban, valamint az északi Appenninekben és a Balkán-félsziget 1000 és 2700 méter közötti magasságban találhatók. Ausztriában Bécs és Burgenland kivételével minden tartományban gyakori.

Mathias Mack gyógyszerész úttörő szerepet játszott e fenyőolaj desztillációjának területén. A 19. század közepétől Bad Reichenhall gyógyszerésze volt, de túravezetőként is járta a környező alpesi vidéket (Untersberg, Reiter Alpe), s ekkor született meg benne az ötlet, hogy az olajban gazdag hegyi fenyőfajtát gyógymódként használja. Először 1856-ban nyert desztillációval olajat, de 1861-ig elhúzódott, amíg az első termékét fürdőolajként használatba vették a szomszédos Kirchberg fürdőjében. Leszármazottai máig forgalmazzák a Havasi törpefenyő olajából készült termékeket.

Azóta a gallyakból, tűlevelekből vízdesztillációval nyerik ki a kiváló minőségű illóolajat, és légúti betegségek, izomfeszülés és ízületi fájdalmak ellen használják. 

Illóolaj

Az esszenciális havasi törpefenyőolaj egy 100%-ban természetes, organikusan ellenőrzött és minősített termék, amely vadon élő növényekből készült.

Összetétele: A tiszta, színtelen vagy sárgás olaj, erős, balzsamos illatú. Legfeljebb 35 százalék karént tartalmaz, körülbelül 20 százalék pinént, kamfént (1-2%), limonént (kb. 5%), mircént (kb. 5%), terpinolént, ánizsaldehidet, számos oxigéntartalmú monoterpént, köztük bornil-acetátot (kb. 2–4%), amely a bornil-formiáttal (kb. 10%) együtt a tipikus illat fő hordozója.

Előállítási folyamat: Gőzdesztilláció, kb.300 kg felaprított hegyifenyő ágból kb.1 liter esszenciális hegyi fenyőolajat nyernek

Illatprofil: friss, fás, gyantás illatú, Fűszeres tűlevelű illat

Hatása

Gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően nátha-megelőző hatású, évszázadok óta használják otthoni gyógymódként megfázás esetén inhaláláskor, fürdőadalékként vagy dörzsölőként.  

Aromalámpában párologtatva megfázás, légúti megbetegedések esetén hatásos, valamint idegerősítő és nyugtató hatású, oldja a fáradtságot. Reumaellenes, fertőtlenítő hatású.

Fürdőolajként használva a nátha, influenza tüneteit enyhíti.

Bedörzsöléssel javítja a vérellátást.

Fizikai: kortizonszerű, gyulladáscsökkentő, antiallergén, fájdalomcsillapító, relaxáló, keringést serkentő, idegerősítő, vízhajtó, vérkeringést serkentő, bőr anyagcserét serkentő

Mentális: Szellemi fáradtság, nyugtalanság és stressz esetén revitalizáló, regeneráló és gyengéd serkentő hatású. erősít, élénkít, állóképességet ad, bátorságot ad.

Eredeti bio havasi törpefenyő illóolaj a HetedhétshopbanGPS: 47° 35′ 38.292″, 14° 7′ 28.416″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward