Villamos-bolhapiac és vintage-járatok Bécsben

2014. október 2.

print

Villamos-bolhapiac és vintage-járatok Bécsben

A Bécsi Villamos Nap a villamosok szerelmeseinek piros betűs ünnepe és igazi turista attrakció. 1985. óta évente megrendezett eseményre idén október 11-én kerül sor a Bahnhof Favoriten-ben.A Bécsi Villamos Nap a villamosok szerelmeseinek piros betűs ünnepe és igazi turista attrakció. 1985. óta évente megrendezett eseményre idén október 11-én kerül sor a Bahnhof Favoriten-ben.

A Bécsi Villamos Nap  minden évben más-más villamos fészerben kerül megrendezésre és szinte mindig kötődik egy neves évfordulóhoz. A Bahnhof Favoriten 1873-ban nyitották meg és idén ünnepli fennállása 141. évfordulóját. A jármű- és old timer show mellett a látogatók betekintést nyerhetnek a mai villamosok működésének kulisszatitkaiba is.

Az esemény csúcspontja a villamos-bolhapiac, ahol régi útjelző táblákat és vonaljeleket vásárolhatunk. A nosztalgia járatokon pedig újra átélhetjük a vintage villamosok különleges varázsát. A történelmi darabok ezen a napon elhagyhatják a múzeumot, hogy egy kört tegyenek Bécs belvárosában.

A Bécsi Villamos Nap szervezői a gyerekeket az izgalmas animációs program mellet zenés szórakoztató műsorral és gasztronómiai kóstolóval is várják.

A Bécsi Villamos Nap alkalmából valamennyi megállóban megvásárolhatjuk azt a speciális jegyet, amivel ezen a napon Bécs valamennyi közlekedési eszközét további jegy megvásárlása nélkül használhatjuk. A Bécsi Közlekedési Társaság (Wiener Linien) oldalán számos információ található a 2014-es Bécsi Villamos Napról (Tramwaytag 2014). 
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play