» Magyarország

» Magyarország » Nógrád » Palócföld

Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A történelmi Nógrád megye kulturális és természeti örökségét mutatja be a látogatóközpont.


Az Élő örökség elnevezésű projekt a salgótarjáni Baglyas-kő területén; a Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programban egy határon átnyúló észak-déli idegenforgalmi tengelyt alakítottak ki, bemutatva a történelmi Nógrád megye határon és korokon átívelő kulturális és természeti örökségét.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ezzel megteremtette a lehetőséget, hogy régészeti kutatásokat végezzen a salgótarjáni Baglyas-kő teljesen elpusztult Árpád-kori várához kapcsolódó területen. A legkorszerűbb módszerek alkalmazásával felszínre került lelet- és ismeretanyag átalakította az írott forrásokból ismert képet.

A legjelentősebb leleteket a Salgótarján Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont kiállításán mutatják be. A helyszínről, illetve a feltárásról interaktív eszközök szolgálnak bővebb információval. A szabadtéri archeopark egy régészeti szelvénybe enged betekintést.

A Baglyaskő-vár Látogatóközpont körüli parkban és a Baglyas-kő Természetvédelmi Területen tanösvény mutatja be a tájegység természeti értékeit és honos fás szárú növényeit.Tartomány:Nógrád
Település:Salgótarján
Cím:Baglyas-kő
GPS: 48° 6′ 26.29404″, 19° 47′ 18.39984″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward