Conchita Wurst panoptikumba kerül Bécsben

2015. február 9.

print

Conchita Wurst panoptikumba kerül Bécsben

A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál osztrák győztese lesz a következő figura a bécsi panoptikumban. Az énekes viaszmása az idén az osztrák fővárosban zajló Eurovíziós Dalfesztivál kezdetére, május 19-ig elfoglalja helyét a bécsi Tussauds-panoptikumban.A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál osztrák győztese lesz a következő figura a bécsi panoptikumban - jelentette be a Madame Tussauds helyi fiókintézménye.

 


A panoptikum új viaszfiguráiról nem a vezetőség dönt, hanem a közönség szavaz. A múzeumot felkereső látogatók kívánságlistáján tavaly hónapokon át állt az élen a női ruhában fellépő, de szakállt viselő előadó, polgári nevén Thomas Neuwirth.

 


Az énekes lelkesen fogadta a felkérést. "Természetesen igent mondtam, hiszen ez hihetetlen megtiszteltetés és valóra vált álom" - mondta az előadó egy videobejátszásban a sajtótájékoztatón.

Conchita Wurstról novemberben vettek méreteket, több mint félezer fotó készült róla, ami miatt három órán át kellett ugyanabban a pózban tartania magát. A panoptikumban ugyanolyan aranyozott fellépőruhában lesz látható, mint amilyenben tavaly Koppenhágában fellépett, és ugyanúgy magasba emelt karokkal, ahogy a Rise Like a Phoenix című győztes számát befejezte.

A "szakállas nő" az úgynevezett eurovíziós sarokban kap helyet a panoptikumban, a tavaly decemberben elhunyt Udo Jürgens mellett, aki 1966-ban nyerte meg ugyanezt a fesztivált Ausztria számára.

Az énekes viaszmása az idén az osztrák fővárosban zajló Eurovíziós Dalfesztivál kezdetére, május 19-ig elfoglalja helyét a bécsi Tussauds-panoptikumban. A londoni központban lázasan dolgoznak a figuráján, csak a hajszálak egyenként való behelyezése egy ember öt-hat heti munkája. Egy teljes figura elkészítése akár öt hónapig is eltarthat.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play