Lépcsőfutó-verseny az Eiffel-toronyban

2015. március 2.

print

Lépcsőfutó-verseny az Eiffel-toronyban

2015. március 20 - án a párizsi Eiffel-toronyban megrendezik az első lépcsőfutó-versenyt.2015. március 20 - án a párizsi Eiffel-toronyban megrendezik az első lépcsőfutó-versenyt.

A "vertikális futás", az 1960-as években kialakult katonai technika az 1980-as évek végén Ausztráliában kezdett sportággá válni, napjainkra már az egész világon népszerű sporttá vált.

Franciaország leglátogatottabb, a párizsi Szajna-parton emelkedő 279 méteres turistalátványossága, az Eiffel-torony most először ad otthont ilyen erőpróbának. A futóknak 1665 lépcsőfokon kell felrohanniuk.

A jelentkezők közül nagyon szigorú szabályok szerint választják ki a részt vevő hatvan futót, akik közül negyven egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri döntése alapján méretheti meg magát. A versenyen a lépcsőfutás, a terepfutás és a gyaloglás világsztárjai is szerepelnek. Velük veszi fel a versenyt az a húsz szerencsés, akinek egy kalapból sorsolják ki a nevét. A futókat egyesével, percenként indítják, a rekorder várhatóan tíz percen belül ér fel a csúcsra.

"A második és a harmadik szint között a futók tényleg úgy érzik majd magukat, mint a szárnyaló madarak" - mondta a futás szervezője.

A lépcsőfutóverseny lesz a nyitánya a 2015. március 20-21-i hétvégén megrendezendő párizsi futóversenyeknek. 20-án az Eiffel-torony kétszer is főszerepet kap, ugyanis a 80 kilométeres párizsi terepfutás célállomása is a toronyban lesz, igaz a résztvevőknek "csupán" a 357. lépcsőfokig, az első szintig kell feljutniuk.
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play