» Olaszország

» Olaszország » Lazio


A Palatinus az ókori Róma hét dombjának egyike. A legenda szerint itt táplálta a farkasanya Romulust és Remust.

A Palatinus-domb a legrégebbi lakott hely Rómában, a hagyomány szerint itt alakult ki Róma városának első, ősi magja, az úgynevezett Roma Quadrata, amelyet i.e. 753-ban alapított Romulus. Róma fénykorában a legbefolyásosabbaknak volt itt villája, nem csupán Augustus császárnak, de Tiberius-nak, Domitianus-nak és másoknak is.

A Palatinus pompás kertjeit a turisták jelenleg a Colosseumba szóló belépőjeggyel látogathatják. 

A Colosseum és a Forum Romanum között található antik negyed legújabb generációjú LED-lámpáknak és 98 különböző színű fényszórónak köszönhetőn esti megvilágításban is tündököl. A megvilágításnak köszönhetően éjszakánként is élvezhetik a világ egyik legnagyobb régészeti lelőhelyének szépségét a rómaiak és a turisták.

Palatinusra vezető út. 1500 év történelme összpontosul a Palatinus-dombra felvezető úton. Többek között a Domus Agusti és a Domus Severiana mellett halad el az út, mely a Magna Mater-t is érinti. Ez utóbbi Róma első és legfontosabb temploma, melyet Kübelé istennőnek szenteltek. Megközelíthető róla a szintén nemrég újra megnyílt, pompás Farnese kert, mely harminc éven át nem volt látogatható. Ezt tartják a világ első arborétumának is. Az út mentén illatos növények, menta, rozmaring, illetve mályvák és ciprusok sorakoznak. Az útról maga Goethe is elismerően nyilatkozott 1786-ban.

 

Tartomány:Lazio
Település:Roma
GPS: 41° 54′ 10.0206″, 12° 29′ 46.9158″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó