Bécs: egy jeggyel két múzeumba

2015. március 10.

print

Bécs: egy jeggyel két múzeumba

Közös jegyet vezetett be a bécsi Leopold Museum és a MAK, így az érdeklődők kedvezményesen barangolhatják be a két kiállítóház termeit.

Közös jegyet vezetett be a bécsi Leopold Museum és a MAK, így az érdeklődők kedvezményesen barangolhatják be a két kiállítóház termeit. A Wien 1900-Kombiticket birtokosait minden hónap első szombatján ingyenes tárlatvezetésre is várják.

 


Wien 1900-Kombiticket annak az új jegyfajtának a neve, amellyel a látogatók kedvezményes áron nézhetik meg a bécsi Leopold Museum és a MAK (Iparművészeti Múzeum) állandó- és időszaki tárlatait. A kombinált jegy 17 euró 90 centbe kerül, egy évig érvényes és mindkét múzeumban kapható.

 


Gustav Klimt (1862-1918), Halál és élet, 1910/11, átdolgozva 1915/16, LEOPOLD MUSEUM, Wien 1900-Sammlung
Fotó: Manfred Thumberger
Copyright: LEOPOLD MUSEUM


Ráadásul a jegy birtokosai fél éven át minden hónap első szombatján ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt. A mintegy egyórás program során szakértő kísérettel ismerhetik meg a két kiállítóház 1900-as évek Bécséhez kapcsolódó gyűjteményét. A Leopold Museumban délelőtt 11-kor, a MAK-ban pedig délután 2-kor kezdődik az első ilyen tárlatvezetés 2015. március 7-én.

 


Gustav Klimt (1862-1918), A brüsszeli Stoclet-ház étkezőjének fali frízéhez készített tervrajz, „Várakozás", 1910/11, MAK-Schausammlung Wien 1900
Fotó: Georg Mayer
Copyright: repro@mak.at


A közös jegy bevezetése kapcsán a MAK igazgatója, Christoph Thun-Hohenstein elmondta, hogy mindkét kiállítóházat lenyűgözi a bécsi modernizmus és az együttműködésük révén szeretnék minél több ember figyelmét felhívni a stílusirányzat időtlen eleganciájára és töretlen aktualitására.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play