A 10 legjobb nyári hegyi kaland

2017. április 22.

print

A 10 legjobb nyári hegyi kaland

A legvagányabb gyerekeket izgalmas kalandokkal várják az osztrák Alpok, ahol az adrenalinbomba, a természet adta csodák és a kreatív élményötletek változatos keveréke találkozik az osztrák hegyekkel.

1. A világ leggyorsabb Flying Fox kötélpályája, melyen 140 km/h-val lehet száguldani az Asnitzon, Leogangban (Salzburg)

Leogang a mountainbikeosok Mekkája Ausztriában, és többek között a világbajnokság rendezője. Az Asitzbahn felvonó középső állomásánál két éve, egy világszerte egyedülálló adrenalinbomba várja a kalandok kedvelőit: az akciók specialistája, a Jochen Schweizer által tervezett Flying Fox XXL 1.600 méteres hosszával, 143 méter magasban haladó röppályájával és az akár 140 km/h csúcssebességet is elérő száguldással élményekkel teli kalandot kínál.

2. Jégpalota a Dachstein gleccseren (Stájerország)

A Dachstein gleccseren található Dachstein jégpalotában egy hóból és jégből alkotott misztikus világba léphetünk be. Részletgazdag figuráival, melyek többek között profi kínai jégszobrászok keze munkáját dicsérik, jégoszlopokkal és egy kristálydómmal gondoskodik a vedégek elkápráztatásáról. Az idei év újdonsága a jégből faragott Forma-1-es versenyautó. A jég, a fények és a hangok egyedülálló birodalmát kényelmesen elérhetjük a Dachstein-i felvonó hegyi állomásától. 

 3. Ausztria legmagasabban (3.029 m) fekvő mozija a Kitzsteinhornon (Salzburg)

A Kitzsteinhorn-i felvonó hegyi állomása a Gipfelwelt 3000-rel csúcsminőségű multimédiás élményt kínál. Ehhez hozzá tartozik többek között a „Top of Salzburg”, Salzburg legmagasabb, kényelmesen megközelíthető pontja 3.029 méteres tengerszint feletti magasságban. Csakúgy, mint a Nationalpark Gallery (nemzeti park galériája) a hegy belsejében található információs állomásokkal és egy impozáns panorámaplattform. Ebben a magasságban Ausztriában egyedülálló attrakció a „Cinema 3000”, mely alpesi moziélménnyel, nagy benyomást keltő természeti hangulattal és az óriási vászonra vetített határtalan panorámával varázsolja el a nézőket. 


copyright Gletscherbahnen Kaprun AG

 4. A művészi „Adlerhorst” kilátó, Rofan am Achensee (Tirol)

Az Achensee felett található Rofanseilbahn az „Adlerhorstra” repít, amely egy túlméretezett sasfészekre emlékeztető, művészien megalkotott kilátó a Gschöllkopfon, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma tárul elénk. A művészi acélkonstrukció egy sasfészket ábrázol, aminek közepéből a látogatók „sasszemmel” csodálhatják meg a Rofan hegyvidékét. Az Adlerhorst a Rofanseilbahn felvonó hegyi állomásától kényelmesen elérhető. A vagányok tesztelheti a bátorságukat az "AIRROFAN" skygliderrel, amely lélegzetelállító élményrepülést ígér a Gschöllkopfról: száguldás 200 méteres szintkülönbséget áthidalva, 80 km/h-val a mélybe!5. Velencei gondola a hegyi tavon, a Nassfelden (Karintia)

Velencei hangulat az Alpok közepén, a Rosskofelseen, a Nassfelden, Karintiában: ezt ígéri az eredeti velencei gondolán tett hajókázás a tavon. A Rosskofel lábánál található idilli tavat a karintiai Alpok sziklás csúcsai veszik körül. A Nassfeld-Bergbahnen egyik attrakciója a romantikus gondolázás, aminek az olasz határtól csupán néhány száz méterre hódolhatunk. Egyébként a Nassfeld a legjobb osztrák nyári felvonók legdélebben fekvő tagja.


6. Családi adrenalinélmények Fissben és Serfausban: Fisser Flieger repülő, Skyswing óriáshinta és a Fisser Flitzer nyári bobpálya (Tirol)

Fiss és Serfaus csúcsminőségű családi adrenalin fokozó élményekkel várnak a hívogatóan vonzó hegyvidéken. A helyi kínálatból három attrakció az akció szempontjából különösen kiemelkedik: A Fisser Flieger egy repülő szerkezet, melybe biztonságosan becsatolva magunkat akár 80 km/h-val is repülhetünk 47 méteres magasságban a völgy felé a sárkányrepülőkhöz hasonló módon. A Skyswing óriáshinta varázsa a súlytalanság és gravitáció összjátékában rejlik, azáltal, hogy egyesíti a súlytalanság érzését 12 méternyi szabad esés által, az ezt követően négyszeresen ható gravitációs erővel. A Fisser Flitzer egy 2,2 km hosszú nyári bobpálya, melyen akár 45 km/h sebességgel száguldhatunk, közben pedig csupa izgalmas meglepetés vár a völgy felé vezető úton. 

copyright www.foto-mueller.com

7. Impozáns függőhíd a Stubnerkogelen, Bad Gasteinben, 2.300 méteres tengerszint feletti magasságban (Salzburg)

A Stubnerkogelen, magasan Bad Gastein felett egy függőhíd található, amely pontosan egy méter széles, és a szakadék felett 140 méteres magasságban lebegve csalogatja az ide látogató turistákat. Aki elég bátor, hogy átkeljen a lengő kötélszerkezeten, amely a 200 km/h sebességű szélben is megállja a helyét, pompás kilátás lesz a jutalma.

Gasteiner Bergbahnen AG copyright

8. Új vadaspark a Pfänderen, Bregenz felett 3 országot magában foglaló panorámával (Vorarlberg)

A Pfänderről, Bregenz felett egyedülálló panoráma tárul elénk a hegy lábáig nyúló Bodensee látványával. Az 1.064 m magas Pfänder vonzerejét a madármegfigyelő hely minden nap ragadozó madár bemutatókkal, a csodás panoráma és egy új, idén elkészült vadaspark szolgáltatja, mely többek között kőszáli kecskéknek, muflonoknak, gímszarvasoknak és mormotáknak ad otthont. 


9. Schmidolins Feuerstuhl e-motorcross pálya gyerekeknek a Schmittenhöhén (Salzburg)

Schmidolin a Schmittenhöhe legnagyobb sztárja. Az ő nevével fémjelezve számos attrakcióval találkozunk Zell am See felett. Különösen kedvelt a Schmidolins Feuerstuhl nevű e-motorcross pálya, ahol a gyerekek elektromos motorkerékpárokkal roboghatnak Schmidolin ösvényein, Ausztria legmagasabban fekvő e-motocross pályáján.


10. „Faszination Zugspitze” élménymúzeum négy országot magában foglaló panorámával a Zugspitzén (Tirol)

A Zugspitze (2.962 m), mint Tirol és Bajorország között elhelyezkedő parádé-kilátóhegy különös vonzerővel bír. Mivel a környéken egy másik csúcs sem ér el hasonló magasságot, a csúcsról négy országot magában foglaló panoráma tárul elénk. Annak érdekében, hogy a Zugspitze varázsát átfogóan mutassák be, a hegyen egy saját élménymúzeumot létesítettek, mely egészen a csúcs 1820-as meghódításáig tekint vissza.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play