Nyitott pinceajtók Bécsben

2015. május 5.

print

Nyitott pinceajtók Bécsben

Minőségi borok, finom falatok, valamint szakmai vezetés várja a nemes nedű szerelmeseit az osztrák főváros egyik legszebb fekvésű dűlőjében. Kisgyermekes családok a borászathoz tartozó minigazdaság háztáji állataival is megismerkedhetnek.

A borospince és a présház ajtaját is tágra nyitják 2015. május 8-án a bécsi Cobenzl borászatban. Minőségi borok, finom falatok, valamint szakmai vezetés várja a nemes nedű szerelmeseit az osztrák főváros egyik legszebb fekvésű dűlőjében.

 

ssssssssssssssssssssssss


Borkóstolók mellett az ínyenceknek kenyér- és sajtspecialitásokat, illetve hal- és vadételeket is kínálnak 2015. május 8-án a Bécsi Erdő peremén található Cobenzl borászatban. A szakma iránt érdeklődők borospince- és présháztúrán vehetnek részt, míg a kisgyermekes családok a borászathoz tartozó minigazdaság háztáji állataival is megismerkedhetnek.

 


(c) Raimo Rudi Rumpler


„Bécs az egyetlen milliós nagyváros a világon, mely gazdasági szempontból is jelentős saját borvidékkel rendelkezik. A városi kézben levő Cobenzl borászat pedig a zászlóshajónk, amelyet a tavaly megrendezett Bécsi Bordíjon két kategóriában is a legjobbnak találtak“, hangsúlyozza Ulli Sima környezetvédelmi tanácsnok.

 


(c) Raimo Rudi Rumpler


A főként fehérborokra specializálódott cégnek Grinzing, Nussberg és Bisamberg lankáin összesen 60 hektárnyi szőlőtőkéje van. A 2014-es évjárat borai pedig különösen gyümölcsös, alacsony alkoholtartalmú, könnyed italok. Az elmúlt évek legnagyobb kedvence a „Gemischter Satz“, mely a szigorú márkavédelmi kritériumok szerint legalább három szőlőfajtából készül, a különböző fajták egymás mellett nőnek és együtt is szüretelik őket. A bor 2013 óta DAC eredetvédelmi jelzést is visel.


(c) Weingut Cobenzl


Nyitott pinceajtók a Cobenzl borászatban

2015. május 8., 11:00-21:00 óra
Borkóstolók: 5-10 euró

Weingut Cobenzl
1190 Bécs, Am Cobenzl 96

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play